Έλεος, κύριοι Βούτση, Μητσοτάκη και Εισαγγελείς!

Του Γ. Λακόπουλου

Ονομάζεται Ανδρέας  Ψυχάρης. Του Σταύρου βεβαίως- αλλά αυτό δεν έχει σημασία.  Υπήρξε βουλευτής της ΝΔ-  και αυτό θα μπορούσε να μην έχει σημασία.   Και  έκανε μια επώνυμη καταγγελία. Με την υπογραφή του, σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα.  Τι είπε ; Ότι στη Βουλή υπάρχει φάμπρικα  κατάθεσης ερωτήσεων υπέρ – η εναντίον- επιχειρηματιών. Με  ταρίφα.  Εδώ: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=821629)-

Κανείς δεν έσωσε σημασία. Ούτε ο Νίκος Βούτσης  που ως πρόεδρος της Βουλής  έχει ευθύνη για την περιφρούρηση του κύρους της. Αλίμονο αν από  οίκος Δημοκρατίας γίνει οίκος δημοπρασίας.

Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  από το κόμμα του οποίου προέρχεται. Δεν τον ενδιαφέρει  μήπως  ο καταγγέλλων αναφέρεται σε δικούς τους βουλευτές.

Ούτε κανένας από τους εισαγγελείς που επεμβαίνουν για μονόστηλα εφημερίδων. Αυτό δεν τους άγγιξε.

Πρόκειται για απίστευτη αφασία. Κανείς δεν κάλεσε αυτόν τον άνθρωπο που δεν είναι άσχετος με τη Βουλή: υπήρξε μέλος της.  Κανείς ενδιαφέρθηκε να δει αν λέει αλήθεια και αν έχει στοιχεία γι’ αυτά  που λέει ή απλώς συκοφαντεί το Κοινοβούλιο και τους πρώην συναδέλφους του.

Το θέμα θα είχε ξεθυμάνει αν δεν υπήρχε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.  Ως εκδότης της  εφημερίδας “Documentο” ανέδειξε ένα στοιχείο:  από κατάσχεση εγγράφων διωκόμενου, προέκυψε  ότι  ένας βουλευτής της ΝΔ μπορεί να πήρε εφτά χιλιάδες ευρώ για να καταθέσει ερώτηση υπέρ του. Ό,τι λέει ο Ψυχάρης δηλαδή.

Κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Αλλά ο Βαξεβάνης επέμενε με τα δημοσιεύματα του, ενώ η Βουλή δεν μπορεί καν στον κόπο να άρει τη ασυλία του συγκεκριμένου βουλευτή. Κόρακας κοράκου…

Βρέθηκαν όμως εισαγγελείς και  δικαστές και ερευνήσαν την υπόθεση. Και το αποτέλεσμα ήταν  συγκλονιστικό. Ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ επί Σαμαρά Γιάννης Μιχελάκης καταδικάσθηκε πρωτόδικα. Η τηλεοπτική επιχείρηση που τον απασχολούσε ως στέλεχος της τον απομάκρυνε. Ο Βαξεβάνης δικαιώθηκε και να δούμε ποιοι βουλευτές θα πάμε μάρτυρες εναντίον του στη μήνυση που ΄δέχθηκε.

Η ΝΔ από την οποία προέχεται – και την οποία κατά πάσα πιθανότητα ανήκει ακόμη ως πολίτης,- δεν άκουσε τίποτε.

Η δημοσιογραφική επιμονή του Κώστα, ανανεώνει το ενδιαφέρον για την καταγγελία Ψυχάρη.  Ο Μητσοτάκης ούτε τώρα θα ακούσει; Καιροφυλακτεί μόνο μήπως πετάξει κανένας πιτσιρικάς καμία μολότοφ στα Εξάρχεια; Ο Βούτσης δεν  θα κρίνει σκόπιμο να ερευνήσει;  Ένας εισαγγελέας δεν θα ενδιαφερθεί;

Μετά διαμαρτύρονται γιατί ενισχύεται το αντικοινοβουλευτικό αίσθημα των πολιτών και φωνάζουν τα συνθήματα που φωνάζουν έξω από τη Βουλή.

ΥΓ.: Αυτή η Βουλή που μόλις προχθές αποφάσισε να μην επιβάλλει κυρώσεις σε όσα κόμματα παραβίασαν το νόμο αποφάσισε η Επιτροπή Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες) της Βουλής κατά τον οικονομικό έλεγχο των λογιστικών βιβλίων τους το έτος 2015.   Αν το κάνει ο πολίτης πέφτουν όλοι επάνω του. Τα κόμματα και οι βουλευτές είναι υπεράνω  πάσης υποψίας και του νόμου.  Έτσι όμως από ναός της  Δημοκρατίας,  γίνεται  Βουλή για να ντρεπόμαστε.