Ένας και μόνο λόγος φτάνει για να κερδίσει ο Τσίπρας τις εκλογές: Oι σημερινοί κλέβουν

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Κλέβουν και αν συνεχίσουν να κυβερνούν, δεν θα μείνουν ούτε τα πόμολα. Όσα κουσούρια και αν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, αυτό είναι επαρκές κίνητρο για ψήφο στον Τσίπρα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ορίζουν την εκλογική συμπεριφορά του πολίτη: ιδεολογία, παράδοση, συμφέρον, οικογενειακή προϊστορία, αισθητική ,ενδιαφέρον για τον τόπο, ή …αδιαφορία. Συχνά μάλιστα αυτά διαμορφώνονται από την προπαγάνδα, την παραπληφορότηση , την κυρίαρχη άποψη.

Έτσι συμβαίνει στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία και γι αυτό ενίοτε η ψήφος αποδεικνύεται λανθασμένη επιλογή και οι ψηφοφόροι αυτομαστιγώνονται: <δεν έκοβα καλύτερα το χέρι μου;>.

Για πρώτη φορά στον μεταπολιτευτικό εκλογικό κύκλο αρκεί και μόνο ένας λόγος για να παρακινήσει τον μέσο πολίτη να απομακρύνει με την ψήφο του τη σημερινή κυβέρνηση: κλέβουν. Ασύστολα, κρυφά και φανερά, ενίοτε και … δια νόμου. Βοά η κοινωνία, αλλά και τα ΜΜΕ πλέον.

Η κυβέρνηση Τσίπρα που – καταψηφίσθηκε το 2019 -έκανε λάθη, είχε στελέχη που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ρόλου τους, έπεσε έξω σε υπολογισμούς της.

Αλλά κανείς δεν ισχυρίσθηκε ποτέ ότι οι Συριζαίοι έκλεβαν. Ότι ασκούσαν τη διακυβέρνηση για να πλουτίσουν.

Ακόμη και σήμερα τους προσάπτουν πολλά οι πολίτες. Εκ δεξιών τους κατηγορούν για τη συμφωνία των Πρεσπών, τη φορολογία, το Δημοψήφισμα, τον Βαρουφάκη και για αιτήματα που δεν ικανοποίησαν.

Εξ αριστερών τους χρεώνουν τον Καμμένο, ότι δεν κατάργησαν τον καπιταλισμό, δεν βγήκαν από το ΝΑΤΟ, δεν διέλυσαν τα ΜΑΤ, δεν επέβαλαν τον σοσιαλισμό , δεν τιμώρησαν καν τη διαφθορά που βρήκαν . Αντίθετα… τιμωρήθηκαν οι ίδιοι από τους διεφθαρμένους.

Κανείς όμως – και όσο κυβερνούσε ο Τσίπρας και τώρα που επιδιώκει να επιστρέψει στην κυβέρνηση – δεν καταλογίζει το παραμικρό ηθικά επιλήψιμο. Ουδείς μιλάει για σκάνδαλα, οι υπουργοί του και τα στελέχη του δεν κατηγορούνται για κλεψιές και λεηλασία του δημοσίου χρήματος, η διεθνής επικαιρότητα δεν τον στήνεις για διαφθορά- όμως συμβαίνει με τη σημερινή κυβέρνηση..

Οι Συριζαίοι ζουν όπως ζούσαν και πριν κυβερνήσουν. Δεν άλλαξαν το βιοτικό τους επίπεδο, δεν μετακόμισαν σε καλύτερη γειτονιά, δεν συχνάζουν στις αυλές της ολιγαρχίας, δεν απέκτησαν σύμβολα του πλούτου, δεν έκαναν μπίζνες ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, δεν μοίραζαν κρατικό χρήμα στου εαυτούς τους και τους φίλους τους.

Εκαναν λάθη, όχι λοβιτούρες . Ηταν ανεπαρκείς, όχι κομπιναδόροι. Σεβάστηκαν το δημόσιο χρήμα. Δεν το μοιράσθηκαν μεταξύ τους, όπως όσοι κυβερνούν σήμερα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και τα σκάνδαλα . Ο επικεφαλής της υπόλογος για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και την εκποίησή των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

Οι σχέσεις του κυβερνητικού μηχανισμού, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίοι υφυπουργό με επιχειρηματικές είναι προκλητικές και αθέμιτες. Διευκολύνουν αλυσίδες, επιχειρηματικούς ομίλους, ξέναfunds , εγχωρίους κερδοσκόπους. Είτε ευθέως είτε με την απουσία ελέγχου- των βουλευτών τους μη εξαιρουμένων.

Το δημόσιο, το τραπεζικό και το κοινοτικό χρήμα κατανέμεται σε ημέτερους. Το λαϊκό εισόδημα λεηλατείται με την κερδοσκοπία: επιχειρήσεις ενέργειας, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, εργολάβοι , κλινικάρχες, σχολάρχες πάσης προέλευσης <κοράκια> απομυζούν τον κρατικοί προϋπολογισμό, τους μισθούς και τις συντάξεις και κομπάζουν για την υπερκερδοφορίας τους, όπως αποκαλούν την αισχροκέρδεια.

Η κρίση πλήττει τους πολλούς και ευνοεί τους λίγους-με κυβερνητικό σχέδιο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο μεγαλώνει η λίστα στελεχών της ΝΔ που κάνουν δουλειές με το κράτος, ακόμη και όταν απαγορεύεται ρητά. Οι απ ευθείας αναθέσεις, η διευκόλυνση των ημέτερων , οι στημένοι διαγωνισμοί, είναι καθεστώς.
Βουλευτές, <κολλητοί> και παράγοντες του κόμματος απομυζούν, υπουργοί υπογράφουν και ο Πρωθυπουργός συντηρεί την αδιαφάνεια με συμφωνίες που συνάπτει ίδιος.

Η κοινή γνώμη είναι πεπεισμένη ότι «αυτοί κλέβουν». Και οι υποθέσεις που προκύπτουν αλυσιδωτά, το επιβεβαιώνουν.

Υπάρχουν πολίτες που μπορούν να καταπιούν την κοροϊδία του Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον του προς του πολίτες, παρότι εμφανώς ενδιαφέρεται μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.

Μπορούν να πιστεύουν ακόμη ότι ο Τσίπρας… ήθελε να βγάλει τη χώρα από το Ευρώ, ότι η λύση του Μακεδονικού έβλαψε τη χώρα, ότι ευνόησε την… τρομοκρατία και έπληξε τη μεσαία τάξη.

Αλλά σε κάθε περίπτωση του καταλογίζουν πολιτικά λάθη, όχι λεηλασία του κράτους.

Το σύνθημα «έξω οι κλέφτες» ακούστηκε πολλές φορές σε προεκλογικές περιόδους, στους δύο αιώνες ελευθέρου εθνικού βίου .Για πρώτη φορά όμως είναι αρκετό από μόνο του, για να απομακρύνει ο λαός την κυβέρνηση.

Κλέβουν και αν συνεχίσουν να κυβερνούν, δεν θα μείνουν ούτε τα πόμολα. Όσα κουσούρια και αν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, αυτό είναι επαρκές κίνητρο για ψήφο στον Τσίπρα. Τουλάχιστον δεν θα αισθάνεται ο ψηφοφόρος κορόιδο…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR