“Η Ελλάδα οδεύει προς την απολυταρχία»

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) Χάνες Χάιντε, μιλώντας στο Euractiv, έκανε λόγο για «προχωρημένη πορεία» της Ελλάδας προς ένα «αυταρχικό κράτος».

«Ο τρόπος με τον οποίο οι ελληνικές αρχές χειρίζονται τη αποσαφήνιση του θέματος, αποτελεί σήμα κινδύνου ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένη πορεία προς ένα αυταρχικό κράτος» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τη χώρα επανέλαβε ότι «ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν το “Predatorgate” θα δείξει εάν η Ελλάδα οδεύει προς την απολυταρχία».

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής εξαπέλυσε επίθεση για τη σιγή ιχθύος της ηγεσίας της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι «η σιωπή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Έλληνα αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχινά για τις εξελίξεις για τις οποίες ευθύνεται η συντηρητική κυβέρνηση στην Ελλάδα βλάπτει μαζικά την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Χάνες Χάιντε τονίζοντας ότι αναμένει μέτρα από την Κομισιόν «για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη» υπογράμμισε «δεν μπορούμε πλέον να παραμένουμε δίπλα και να παρακολουθούμε τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να υπονομεύουν τις ευρωπαϊκές αξίες και, κυρίως, τις αρχές του κράτους δικαίου».