Ένα ακόμα «φιλελεύθερο» βήμα

Του Τάκη Ψαρίδη

Διεθνείς διαστάσεις παίρνει η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Ο υπουργός δικαιοσύνης, πιεζόμενος, όπως ο ίδιος είπε, από την Διεθνή Διαφάνεια, αναγκάζεται να φέρει στο υπουργικό συμβούλιο τροπολογία με την οποία ενισχύεται ο θεσμός των προστατευμένων μαρτύρων, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της φιλελεύθερης Δύσης. Στην τροπολογία αντέδρασαν οι γνωστοί «φιλελεύθεροι» υπουργοί Άδωνης, Βορίδης, Πλεύρης και έτσι ο «φιλελεύθερος» πρωθυπουργός της χώρας την παρέπεμψε στο μέλλον.

Μόλις πριν, η εισαγγελέας κα Τουλουπάκη κατήγγειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την δίωξη της, ενώ ο Γ. Κύρτσος τιμωρήθηκε από τον κο Βέμπερ, με εντολή Μητσοτάκη, επειδή κατήγγειλε τις διώξεις δημοσιογράφων και το κουκούλωμα του σκανδάλου Νοβάρτις. Για τόσο φιλελευθερισμό μιλάμε.

Προφανώς, όπως θα εξηγήσει η «φιλελεύθερη» εντεταλμένη «δημοσιογραφία», αν δεν «πνίξει» την είδηση, η άρνηση του κου Μητσοτάκη να εγκρίνει την τροπολογία του υπουργού δικαιοσύνης, αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την «φιλελευθεροποίηση» και τον «εκδημοκρατισμό» της χώρας. Θα πει κανείς, αναμενόμενο αυτό από ένα «φιλελεύθερο» καθεστώς όπως του κου Μητσοτάκη.

Το ΚΙΝΑΛ όμως, που πρωταγωνίστησε στο κουκούλωμα του σκανδάλου Νοβάρτις και στο μπούλινγκ κατά των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων;  Έτσι αντιλαμβάνεται την σοσιαλδημοκρατία και το κράτος δικαίου ο κος Ανδρουλάκης και οι σοσιαλδημοκράτες φίλοι μας; Όπως ο υπόδικος για το σκάνδαλο Α. Λοβέρδος, η κα Καϊλή και η κα Γιαννακοπούλου; Με διώξεις δημοσιογράφων και εισαγγελέων που κάνουν τη δουλειά τους και προστατευόμενων μαρτύρων; Αυτήν την σοσιαλδημοκρατία ευαγγελίζονται;