Ένα “start-up” στο Βιτάλι της Άνδρου που ενθουσιάζει

Γράφει η Καλυψώ

Τέσσερις νέοι άνθρωποι, τέσσερις μήνες τον χρόνο ενώνουν τα ταλέντα τους και κυρίως την αγάπη τους για το τόπο τους και μας προσφέρουν μια γωνιά χάρμα οφθαλμών!

Η Άνδρος φημίζεται για τις παραλίες της. Το Βιτάλι είναι μια από τις πιο όμορφες. Τα νησιά μας φημίζονται για τα beach bar τους. Όμως «ο Κάμπος» στο Βιτάλι είναι ό,τι πιο όμορφο έχουμε δει και γευθεί.

Το παλιό πετρόκτιστο «κελί»(καλυβάκι δίπλα στη θάλασσα για την προστασία τόσο της βάρκας όσο και του ψαρά) του παππού, συντηρήθηκε και ανακαινίστηκε άψογα κι έγινε η βάση για το μπαρ. Καθώς στο Βιτάλι καταλήγει μια ρεματιά και τα νερά στην Άνδρο είναι άφθονα, δίπλα στο μπαρ οδηγήθηκε το νερό μιας πηγής. Ακούς λοιπόν το νεράκι να κελαρύζει δίπλα στη θάλασσα και σου προσφέρεται κι η δυνατότητα να ξεπλυθείς από τα αλάτια.

Ο χώρος γύρω από το μπαρ είναι καλόγουστα διαμορφωμένος με πινακίδες και σκουπιδοτενεκέδες ζωγραφισμένους με ταλέντο. Στα τραπέζια υπάρχουν γλάστρες με κάκτους φτιαγμένους από βότσαλα ζωγραφισμένα. Ευφάνταστος ο δημιουργός, ζωγράφισε και άλλα βότσαλα σαν ροδέλες πορτοκαλο-λέμονων και καρπουζιού. Αν ξεχάσει κανείς να πάρει το βιβλίο του δεν πρέπει να αγχώνεται! Λίγο πιο πέρα δυο ράφια προσφέρουν βιβλία για την παραλία.

Τα ποτήρια που σερβίρεται ο καφές θυμίζουν τα ταγιέ κρύσταλλα της γιαγιάς. Η μπύρα μας συνοδεύτηκε με ένα εξαιρετικό αγγουράκι από το μποστάνι. Στο διπλανό τραπέζι είδαμε βερίκοκα και τομάτες από τα περιβόλια. Στον πάγκο του μπαρ λεμόνια ανδριώτικα και κατά συνέπεια σπιτική λεμονάδα.

Η μουσική διακριτική και σωστά διαλεγμένη. Οι τέσσερις ιδιοκτήτες με καλόγουστα μπλουζάκια με το logo του μπαρ ήταν ευγενέστατοι και επαγγελματίες.

Χαρήκαμε την παραλία αλλά πολύ περισσότερο χαρήκαμε την όμορφη γωνιά που έχουν δημιουργήσει καθώς και τα άψογα πράγματα που προσφέρουν. Τους ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσουν έτσι, να έχουν καλές δουλειές και με το παράδειγμά τους να εμπνεύσουν κι άλλους να τους ακολουθήσουν