Έφη Αχτσιόγλου: Στόχος

Toυ Γ. Λακόπουλου

Δεν είναι μόνο επίθεση στο πρόσωπο της, αλλά και σε όσα είπε: πράγματι στην πανδημία οι νεοφιλελεύθεροι έχασαν τ’ αυγά και τα καλάθια: Το κράτος, που δεν έβρισκαν παραγωγικό και χρήσιμο, έπεσε και τους πλάκωσε.

Για την παλιότερη Δεξιά οι κομμουνιστές- και οι συνοδοιπόροι τους – υπέσκαπταν τα θεμέλια του έθνους.

Για τη σημερινή, ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπονομεύει την προσπάθεια κατά της πανδημίας.

Άλλοι καιροί, ίδια ήθη. Ρωτείστε και την Αριστοτελία Πελωνη.

Σε ομιλία της η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι η πανδημία άνοιξε «ρωγμές» που διαμορφώνουν πολιτικούς όρους να διεκδικήσει η Αριστερά «αλλαγή στην πολιτική της Ευρώπης υπέρ μιας κοινωνικής ατζέντας».

Η ΝΔ εξέδωσε μια λούμπεν ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπονομεύει την εθνική προσπάθεια να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία». Από την Πόλη έρχομαι…

Η Αχτσιόγλου δεν το άφησε να πέσει κάτω και τάπωσε όσους εκτόξευσαν εναντίον της αρλούμπες…

Αλλά αιφνιδίως η αντιπαράθεση άλλαξε τερέν. Το επικοινωνιακό ιερατείο του μεγάρου Μαξίμου, έσπευσε να σώσει την παρτίδα, με σκονάκι στην Πελώνη- που του έδωσε και κατάλαβε…

-«Η Αχτσιόγλου επέλεξε αντί της συγγνώμης απέναντι στην κοινωνία , ένα μακροσκελές ακαταλαβίστικο συνονθύλευμα αριστερίστικων παρωχημένων τσιτάτων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Ποια αδικαιολόγητα μαντάμ; Με το παρντόν, που έλεγαν και στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: Η Αχτσιόγλου πρέπει να ζητήσει συγνώμη για την πανδημία;

Πες κι εσύ Στέλιο Πέτσα , που θα σε νοσταλγήσουμε στο τέλος..

Μια διαυγή πολιτική θέση ,ευρείας αποδοχής, ανέπτυξε η γυναίκα..

Σε απλά ελληνικά: Η πανδημία ανατίναξε το νεοφιλελεύθερο μοντέλο, που εξυμνούσε την ιδιωτική πρωτοβουλία και απαξίωνε τις δημόσιες δομές και συνεπώς οι θέσεις της Αριστεράς δικαιώθηκαν.

Πάλι επεισόδια έχασαν στο σύστημα Μητσοτάκη; Όχι ακριβώς.

Απλώς η μπίλια των εκ περιτροπής επιθέσεων σε σημαίνοντα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,σταμάτησε αυτή τη φορά στην τομεάρχη Οικονομικών..

Μελετημένος στόχος. Μαζί με την Ξενογιαννακοπούλου άρχισε ήδη να κάνει φύλο και φτερό το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Κάποιος πρέπει να την φορτίσει αρνητικά.

Το πρώτο που βρήκαν πρόχειρο ήταν δηλώσεις που θα έκανε οποιαδήποτε αξιωματική αντιπολίτευση σε κοινοβουλευτική χώρα. Πόσο μάλλον από κόμμα της Αριστεράς…

Η Αχτσιόγλου έχει την προτίμηση στις επιθέσεις και για άλλους λόγους- που συνδέονται με την κυβερνητική επιλογή να αποδομούνται στελέχη με πολιτικό υπόβαθρο ,που αναδείχθηκαν επί Τσίπρα.

Δεν έχουν κι άδικο. Αν δεν είχαν επισπευσθεί το 2019 οι βουλευτικές εκλογές, θα ήταν σήμερα στην Κομισιόν-με πρόταση της τότε κυβέρνησης.

Μεταξύ μας: η χώρα θα έπαιρνε και αξιόλογο χαρτοφυλάκιο, αντί για διακοσμητική αντιπροεδρία.

Η τοποθέτησή της από το κόμμα της στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, δεν παράγει στιγμές ευτυχίας για τους υπουργούς με τους οποίους συγκρούεται.

Διόλου παράξενο ότι στοχοποιήθηκε από το «κέντρο» – σε ένα θέμα που η κυβέρνηση χειρίζεται πλέον με αναθεματισμούς και παραπλάνηση.

Δεν είναι μόνο επίθεση στο πρόσωπο της, αλλά και σε όσα είπε: πράγματι στην πανδημία οι νεοφιλελεύθεροι έχασαν τ’ αυγά και τα καλάθια.

Το κράτος, που δεν έβρισκαν παραγωγικό και χρήσιμο, έπεσε και τους πλάκωσε.

Αλλά κάποιος να τους εξηγήσει: μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Δεν το λέει μόνο η Αχτσιόλου.

Το λέει όλος ο κόσμος. Το λένε στην Ευρώπη, το λένε οι αναλυτές, το λέει ο Μπάιντεν, το λένε οι κούκοι στα βουνά κι οι πέρδικες στα πλάγια….

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR