«Αβραμόπουλος: Ο σημαντικότερος άνθρωπος του Γιούνκερ»

Το πορτραίτο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου παρουσιάζουν σε δημοσιεύματά τους η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Neue Pres

Tο πορτραίτο του Δ. Αβραμόπουλου παρουσιάζουν η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Neue Presse» και η βρετανική «Express», χαρακτηρίζοντάς τον Ευρωπαίο Επίτροπο ως τον πιο σημαντικό άνθρωπο του Juncker και τον πλέον κατάλληλο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

se» και η βρετανική «Express». Σύμφωνα με τα μέσα αυτά, οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών πιστεύουν ότι η μεταναστευτική κρίση της ΕΕ θα μπορούσε να επιλυθεί από τον κ. Αβραμόπουλο, το «ριζοσπαστικό» δεξί χέρι του Προέδρου Juncker όπως τον αποκαλούν.

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει εγκωμιαστεί από τους ανθρώπους της ΕΕ που πιστεύουν ότι η μεθοδική και έξυπνη προσέγγισή του μπορεί να σταματήσει εκατοντάδες ανθρώπους να θέτουν κάθε εβδομάδα την ζωή τους σε κίνδυνο για να περάσουν από την Βόρειο Αφρική στην Ευρώπη.

Σε αντίθεση με κάποιους Επιτρόπους, o κ. Αβραμόπουλος έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές στην ΕΕ με τον δυναμικό τρόπο που προχωράει το έργο του. Αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχος των Βρυξελλών έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα Επιτρόπου καθώς χαρακτήρισε τον κ. Αβραμόπουλο «ριζοσπαστικό» και όπως πρόσθεσε: «οι προτάσεις του είναι πολύ πιο προχωρημένες από αυτές των προκατόχων του».

Η καριέρα του στην ελληνική πολιτική σκηνή του έδωσε μια καλύτερη προοπτική για τα κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής κρίσης.

Παρόλο που ο κ. Αβραμόπουλος θεωρείται ο «εγκέφαλος» πίσω από την αναβάθμιση της Frontex και την δημιουργία του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG), την κινητοποίηση ένοπλων αξιωματούχων κατά των αδίστακτων διακινητών, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο οι πρόσφυγες διανέμονται στα κράτη μέλη, συχνά αφήνει τον Πρόεδρο Juncker να πάρει τα εύσημα. Με την προσέγγιση αυτή ο κ. Αβραμόπουλος έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές στις Βρυξέλλες. Εξάλλου, προτού οριστεί Επίτροπος, ο κ. Αβραμόπουλος είχε κερδίσει τον σεβασμό ως μεσολαβητής σε δύσκολα μέτωπα της ελληνικής πολιτικής.