Αθήνα: Μία απέραντη Ζητιανούπολη

Του Μέλιου Ανδρικόπουλου

Αν ξεκινήσεις από το Σύνταγμα και περπατώντας κατέβεις την Πανεπιστημίου, θα παρατηρήσεις πως ανά 20 μέτρα, υπάρχει και ένας ζητιάνος!!

Το ίδιο συμβαίνει και στο απέναντι πεζοδρόμιο. Αν φτάσεις στα Χαυτεία και στρίψεις αριστερά, για να ανέβεις την οδό Σταδίου, θα συναντήσεις την ίδια και χειρότερη κατάσταση!!

Συνάνθρωποί μας, με απελπισμένο βλέμμα και χωρίς φωνή από την εξάντληση, σου τείνουν το χέρι, ζητώντας μία ελάχιστη βοήθεια!!

Όλο το κέντρο της Αθήνας, ασφυκτιά από δυστυχισμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους, που ζητάνε απεγνωσμένα μια ματιά συμπόνοιας, μία μικρή οικονομική βοήθεια…

Πολλοί από αυτούς, εκεί που ζητιανεύουν, κοιμούνται κιόλας και στους γύρω δρόμους κάνουν και την ανάγκη τους…Έτσι, όλο το κέντρο ,είναι και μία απέραντη τουαλέτα..

Ομόνοια, οδό Αθηνάς, πλατεία Θεάτρου, πλατεία Κλαυθμώνος, οδός Σωκράτους, Πατησίων, πλατεία Κάνιγγος, Εξάρχεια, Σύνταγμα, Θησείο, Μοναστηράκι, οδός Χαλκοκονδύλη-εκεί υπάρχει και ολόκληρη ”αποικία” ναρκομανών-, πλατεία Κουμουνδούρου( ναι, εκεί που ”πάσχουν” για την κοινωνία οι χλιδάτοι του ΣΥΡΙΖΑ..),οδός Πειραιώς, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Πεδίον του ‘Άρεως….Παντού, παντού στο κέντρο ρακένδυτοι συνάνθρωποί μας ζουν σε ένα άλλο… κόσμο!!

Ποτέ άλλοτε η Αθήνα δεν παρουσίαζε αυτή την εικόνα παρακμής, ακραίας δυστυχίας και απύθμενης εξαθλίωσης!!

Ακόμη και μετά τους πολέμους, η εικόνα της Αθήνας ήταν πολύ καλύτερη!!

Όταν το κέντρο της Αθήνας, ολόκληρη η παλιά πανέμορφη Αθήνα ο ”καθρέφτης” της Ελλάδος ,παρουσιάζει αυτή την εικόνα, είναι προφανές, ότι κάτι πολύ άσχημο έχει διαλύσει αυτή τη Χώρα!!

Αποτελεί ένδειξη ότι ολόκληρη η χώρα, οι περισσότεροι Έλληνες, βιώνουν μία σκοτεινή, μία φοβερά απελπιστική οικονομική κατάσταση!!

Αν συγκρίνουμε φωτογραφίες του κέντρου της Αθήνας όπως είναι σήμερα, με φωτογραφίες προηγούμενων δεκαετιών, του 50,του 60,του 70 και του 80, θα διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για δύο πόλεις διαφορετικών χωρών!!

Μια σειρά κοντόφθαλμων, ανόητων και συμφεροντολόγων πολιτικών, εφάρμοσαν εξίσου ανόητες και ανθρωποκτόνες πολιτικές, με αποτέλεσμα να κάνουν την Ελλάδα μας τριτοκοσμική χώρα!!

Η Αθήνα δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον ότι είναι μία Ευρωπαϊκή πόλη!! Ούτε καν Βαλκανική!!

Αν πάει κάποιος στα γειτονικά μας Σκόπια, θα διαπιστώσει την τάξη , την ησυχία, την καθαριότητα που υπάρχει στους δρόμους και στα κτίρια, όπως ακριβώς ήταν η Αθήνα μας, τις προηγούμενες δεκαετίες που ανέφερα!!

Δυστυχώς, επί σειρά ετών, καιροσκόποι, τυχάρπαστοι και ανίκανοι πολιτικοί, κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και τον μετέτρεψαν σε ερείπια, αποκαίδια και συντρίμια!!Πως να μαζευτεί τώρα αυτή η κατάσταση;

Όλοι οι θεσμοί ,μία απέραντη νοσηρότητα, ένα κράτος βαθιά ανθελληνικό, ένα τραπεζικό σύστημα που έρχεται από σκοτεινές μεσαιωνικές περιόδους.. Η νοσοκομειακή περίθαλψη των ανθρώπων ανύπαρκτη, τα ιδιωτικά κέντρα επεμβάσεων με τιμές..Λουξεμβούργου και Νέας Υόρκης!! Γδάρτες ενός πάμφτωχου Λαού!! Όποιος ασθενής δεν έχει ΠΟΛΛΑ χρήματα, πεθαίνει πεταμένος σε κάποιο ράντζο, ενός βρώμικου κρατικού νοσοκομείου!!

Και ενώ η κατάσταση είναι γνωστή στους πάντες, οι αρμόδιοι υπουργοί ξεκαρδίζονται στα γέλια και χαζογελάνε, σε τηλεοπτικές εκπομπές που απευθύνονται σε καθυστερημένους…

Η ακραία φτώχεια του κόσμου δεν τους αγγίζει, δεν τους απασχολεί!! Γνωρίζουν πως αυτοί και οι οικογένειές τους ”θα την βγάζουν καθαρή ”’πάντα ότι και αν συμβεί…

Ανάλγητοι πολιτικοί αγοράζουν διαμερίσματα εκατομμυρίων στο Κολωνάκι, στην Εκάλη, στη Φιλοθέη!! Για ποιο λόγο να αγχωθούν και να ενδιαφερθούν για τη δυστυχία του κόσμου;

Τώρα μάλιστα που αριστεροί ,κεντρώοι, δεξιοί γίνανε όλοι μία ”αγκαλιά” γιατί να ανησυχούν για οτιδήποτε;

Γνωρίζουν φυσικά, πως απέναντί τους έχουν μόνο τον Ελληνικό Λαό και όχι τα τα προβλήματα που υπάρχουν… Για αυτό τους φορτώνουν καθημερινά ,όλο και περισσότερα προβλήματα ώστε να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι , να σκεφτούν καθαρά και να πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις…

Κοιμούνται ήσυχοι, διότι ενώ αυτοί κοιμούνται, τα κανάλια και οι σταθμοί τους υμνούν, τους εξυμνούν, τους πλέκουν τα εγκώμια, νύχτα και ημέρα!!

Τα συστημικά ΜΜΕ, ”δολοφονούν ” τη σκέψη των ανθρώπων, ώστε να μη βλέπουν καθαρά και να μην έχουν ξεκάθαρη εικόνα αυτών που συμβαίνουν γύρω τους!!

Φως στον ορίζοντα, δεν υπάρχει!! Κάποτε μιλούσαν και οι ποιητές, οι διανοούμενοι, οι στοχαστές αυτής της χώρας. Σήμερα τηρούν σιγή ιχθύος… Αν κάποιοι-ελάχιστοι- μιλούν ,τάσσονται με φανατισμό στο πλευρό του άθλιου ,διαμορφωμένου συστήματος!! Πρέπει να καλυφθούν και κάποιες θέσεις ακαδημαϊκών…Μακριά από το Λαό και αυτοί, αγοράστηκαν σε φτηνή τιμή..

Κάποιοι υποτιθέμενοι ”διανοούμενοι”, γράφουν σε κάποιες παλιοφυλλάδες μέσα -φυσικά- στα αυστηρά πλαίσια ,που τους ορίζουν αυτοί που τους πληρώνουν…Ο ”Μεσαίωνας” διαρκεί πολύ…