Αλέξης Τσίπρας: Η αξιωματική αντιπολίτευση να μπει σε κυβερνητική τροχιά!

Του Βασίλη Σκουρή

    

«Ετεροχρονισμένη δικαίωση των αγώνων μας» χαρακτηρίζει τις εξελίξεις με τα Τέμπη και τις υποκλοπές ο πρώην πρωθυπουργός- Γιατί θεωρεί ότι υπάρχουν πλέον οι συνθήκες για να ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα- Η προειδοποίηση ότι η ακροδεξιά μπορεί να πάρει πάνω από 20%!

«Ήρθε η ώρα να ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα». Τη θέση αυτή φέρεται να εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας στους συνομιλητές του, μετά τα όσα συμβαίνουν στη χώρα: Συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρακολουθήσεις και με predator, παρεμβάσεις του Ευρωκοινοβουλίου και άλλων θεσμών για την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα κοκ.

«Ο Μητσοτάκης πληρώνει πλέον ετεροχρονισμένα την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, ενώ τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα αποτελούν ταυτόχρονα και ετεροχρονισμένη δικαίωση των αγώνων μας», συνηθίζει να λέει σε συνομιλητές του ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να πιστεύει ότι με τη φθορά που σημειώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η ώρα το πολιτικό σύστημα να ισορροπήσει εκ νέου, που σήμερα βρίσκεται σε ανισορροπία και έχει δίκιο: Το σύστημα του «ενάμισι κόμματος» αποδεικνύεται ούτε καν ένα έτος από την εμφάνισή του επιβλαβές για τη χώρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με όσα φέρεται να υπογραμμίζει στους συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός, πρέπει και να εισπράξει τη φθορά και να μπει σε κυβερνητική τροχιά. Για κάθε παρατηρητή, άλλωστε, είναι σαφές πως στόχοι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για ποσοστό κάτω από 17,8% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2023 και που οδήγησε τον ιστορικό του ηγέτη σε παραίτηση, δεν είναι στόχος που σε θέτει σε κυβερνητική τροχιά. Επιπλέον, όπως και άλλη φορά έχουμε σημειώσει, το να βάζεις ως στόχο στις ευρωεκλογές το 17% και ταυτόχρονα να ζητάς παραίτηση Μητσοτάκη και πρόωρες εκλογές δεν έχει καμία λογική- ζητάς πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για να …χάσεις! Όσο για το ποιο είναι το όριο για να μπει ένα κόμμα της αντιπολίτευσης σε κυβερνητική τροχιά είναι σαφές ποιο είναι: Να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από το κόμμα που κυβερνά! Έτσι το σύστημα έρχεται σε ισορροπία!

Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», θα στηρίξει προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και με παρουσία του σε κάποια εκδήλωση και με δημόσια δήλωση.

Η προειδοποίηση για την ακροδεξιά

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, προειδοποιεί ενόψει των ευρωεκλογών για την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας. Στην Ελλάδα, μάλιστα, όπως αναφέρει στους συνομιλητές του, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα κόμματα της ακροδεξιάς να ξεπεράσουν για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση το 20%.

Η πρώτη εκδήλωση του Ινστιτούτου

Όσον αφορά το Ινστιτούτο που έχει ιδρύσει, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εκδήλωση στην Αθήνα μετά τις ευρωεκλογές, στα τέλη Ιουνίου. Κάτι μας λέει πως τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει τα χαρτιά του.

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS