Αλέξης Τσίπρας: Μήνυμα νίκης από την Δραπετσώνα

«Γιατί εμείς δε βολευόμαστε στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι και στις λαικές περιοχές να μην έχουμε ζωή. Θέλουμε να έχουμε ζωή σε όλες τις περιοχές»

Στις 21 του Μάη λέμε ως εδώ και την επόμενη μέρα ξημερώνει η ώρα της αλλαγής, της δικαιοσύνης, της προκοπής ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τον χώρο των Λιπασμάτων Κερατσινίου όπου διοργανώνεται η μεγάλη συναυλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με Τάνια Τσανακλίδου και Φώτη Σιώτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις, τη φωνή και την ψήφο τους στις κάλπες. «Τους καλούμε για να μετατρέψουμε φέτος την 21η του Μάη σε μέρα εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς. Φέτος θα γιορτάσουμε την εργατική Πρωτομαγιά δύο φορές: Και την 1η του Μάη και την 21η του Μάη» σημείωσε με νόημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε γιατί επέλεξε να τιμήσει την Πρωτομαγιά στη Δραπετσώνα, λέγοντας: «Εμείς την Πρωτομαγιά δεν πηγαίνουμε σε εκθέσεις λουλουδιών. Τιμούμε τους εργατικούς αγώνες. Κι ερχόμαστε εδώ, στη Δραπετσώνα. Γιατί δεν μπορούμε να βολευτούμε με την ιδέα ότι στη Δραπετσώνα πια δεν θα έχουμε ζωή, και θα έχουν μονάχα στην Κηφισιά και στη Γλυφάδα.

Όλοι οι πολίτες να έχουν ζωή. Και δικαιώματα. Και δουλειά με αξιοπρέπεια. 8 ώρες δουλειά. 8 ώρες ανάπαυση. 8 ώρες ελεύθερος χρόνος. Αυτά ήταν τα αιτήματα και οι κατακτήσεις έναν αιώνα πριν. Και τι έχουμε σήμερα; Απλήρωτα δωδεκάωρα. Μαύρη ανασφάλιστη εργασία. Αμοιβές για να ζει μια οικογένεια τον μισό μήνα και να υποφέρει τον άλλο μισό».

«Καλώ όλους στις επικείμενες εκλογές να δώσουμε μία απάντηση στην αντεργατική κανονικότητα. Και θα αλλάξει με τη δύναμη της κοινωνικής πλειοψηφίας.  

Με την ανάδειξη της κοινωνικής πλειοψηφίας σε πολιτική πλειοψηφία.  Με την αποφασιστική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Για να επαναφέρουμε την εργασιακή κανονικότητα.  Το οκτάωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.  Για να υπάρχει υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει και να πληρώνει τις υπερωρίες. 

Για να μην απολύει χωρίς αιτιολόγηση. Για να καταργήσουμε τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Την ανασφάλιστη εργασία.  

Για να είναι η Πολιτεία δίπλα στον εργαζόμενο, όταν δεν τηρείται η νομοθεσία, με ένα ισχυρό ΣΕΠΕ. 

Για να μη ξαναδούμε ποτέ ξανά τη σκηνή του εργοδότη να απειλεί με απόλυση τους εργαζόμενούς τους αν δε ψηφίσουν αυτούς που δίνουν απευθείας αναθέσεις στο αφεντικό. 

Αυτά τα βίντεο της ντροπής να μην τα ξαναδούμε ποτέ», σημείωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπογράμμισε δε, ότι «καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να ενώσουν τις δυνάμεις, τη φωνή και τη ψήφο τους. Να μη λυγίσουν στους εκβιασμούς και στη τρομοκρατία που θυμίζουν μαύρες εποχές. 

Τους καλούμε να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Να ψηφίσουν και για τους 250.000 εποχικούς εργαζόμενους που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε θα επιτρέψει να ψηφίσουν από το τόπο εργασίας τους. 

Γιατί φοβάται την επιλογή τους. 

Και να κάνουν με τη ψήφο τους την 21 Μάη, μέρα γιορτής της φετινής εργατικής πρωτομαγιάς. Ζητούμε την ψήφο σας να έρθουμε πρώτοι στις εκλογές να φέρουμε την αλλαγή, στην εργασία, την παιδεία την υγεία. Ως ε΄δώ λέμε

Γιατί με τη ψήφο τους θα φέρουν την αλλαγή. Θα φέρουν την εργασιακή κανονικότητα. 

Θα φέρουν τη δικαιοσύνη και θα νικήσουν τη τρομοκρατία και τους εκβιασμούς. 

 Γιατί η αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση θα φέρει ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην εργασία και την καθημερινότητα.  

Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας που δεν θα κάνει ταξικές διακρίσεις.  

Μια Παιδεία χωρίς φράχτες και εμπόδια. Για όλα τα παιδιά.  

Και ένα κοινωνικό κράτος ισχυρό, με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, που θα απλώσει την ομπρέλα του στους πιο ευάλωτους, σε όλους όσους ζουν στη περιθώριο.  

Στην ανασφάλεια, την ανησυχία, την αγωνία.  

 Στις 21 του Μάη δίνουμε εντολή για την αλλαγή ! 

Λέμε Ως εδώ. 

Και ξαναφέρνουμε τη Δικαιοσύνη παντού!