Αλέξης Τσίπρας: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τελειώνει»

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας με την ομιλία του τις εργασίες του 3ο Συνεδρίου του κόμματος, σημειώνοντας ότι «όσο καθυστερούν τόσο απομακρύνεται η δυνατότητα αξιοπρεπούς ήττας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο μήνυμα του Συνεδρίου λέγοντας: «Το Συνέδριό μας έστειλε ήδη ένα ισχυρό μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα: Υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο. Υπάρχει σχέδιο για να ανασάνει η κοινωνία. Υπάρχει ελπίδα για να στηριχτεί η χώρα. Το μήνυμα είναι: Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε. Να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης. Το μήνυμα είναι: Αλλάζουμε για να αλλάξουμε τη χώρα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με  τις αποφάσεις του Συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε: «Με το Συνέδριό μας και τις αποφάσεις μας ξεκινά μια νέα εποχή για το κόμμα μας, για την Αριστερά, για τη προοδευτική παράταξη αλλά και για το αύριο της χώρας, για τη πολιτική αλλαγή και τη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Το Συνέδριό μας ανοίγει το δρόμο για έναν ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πιο μαζικό, πιο ισχυρό, πιο δημοκρατικό αλλά και πιο ενωμένο. Σήμερα σε αυτό εδώ το γήπεδο δεν υπάρχουν ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο νικητές».

Έστρεψε τα πυρά του στον πρωθυπουργό απαντώντας στην δική του χθεσινή παρέμβαση από το προσυνέδριο της ΝΔ στην Κρήτη λέγοντας: «Οι ηττημένοι δεν βρίσκονται σε αυτήν την αρένα, αλλά υπάρχουν. Και έσπευσαν τούτες τις μέρες να δείξουν με όλους τους τρόπους τον εκνευρισμό τους, τον φόβο που τους διακατέχει. Στα τηλεοπτικά στούντιο, στα πρωτοσέλιδά τους, στη προπαγάνδα τους. Έσπευσαν λοιπόν όλοι αυτοί, με πρώτο τον ίδιο τον ΠΘ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χαρακτηρίσουν τις δεσμεύσεις μας, τα 5+1 σημεία για να ανασάνει η κοινωνία και ο λαός, παροχολογία και λεφτόδεντρα. Ποιοι, αυτοί που ποτίζουν κάθε μέρα τα κλεπτόδεντρα της αισχροκέρδειας;».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Είναι παροχολογία να δεσμεύεσαι ότι θα υλοποιήσεις όλα τα εργαλεία που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εργαλειοθήκη της προτείνει, αλλά και πρακτικές που άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη εφαρμόζουν για να μειώσεις τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα; Αυτό είναι παροχολογία; Αλλά τα ουρανοκατέβατα κέρδη των 1,5 δις μέσα σε 8 μήνες που δε φορολογούνται, οι παροχές στους παραγωγούς ενέργειας με πρώτη την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, δεν είναι παροχολογία. Αυτά δεν είναι λεφτόδεντρα, αυτά είναι κλεφτόδεντρα.Ε λοιπόν σας το λέμε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας.Θα τα κλαδέψουμε τα κλεφτόδεντρά σας, για να δώσουμε ανάσα και στήριγμα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις».

Επισήμανε επίσης πως «τίποτα από όσα δεσμευτήκαμε δεν είναι παροχολογία. Τίποτα από όσα δεσμευτήκαμε δεν είναι έξω από τη πολιτική και τη στρατηγική μας.Τίποτα δεν είναι αδύνατο, μη ρεαλιστικό, ακατόρθωτο. Απλά είναι έξω από τη λογική, τη πολιτική, την την ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη του κου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την παρέμβαση του επαναφέροντας το αίτημα για πρόωρες εκλογές, καθώς επεσήμανε: «Θέλουμε αυτές οι εκλογές να λάβουν χώρα, όχι μόνο για να βάλουμε ένα φρένο στη κοινωνική λεηλασία το συντομότερο. Αλλά και γιατί γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα που περνά θα συσσωρεύονται βάρη που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη προσπάθειά μας την επόμενη μέρα».

Επίσης έκανε νέα έκκληση στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου σημειώνοντας πως «αν για λόγους τακτικής αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους» τουλάχιστον «να είναι καθαροί σε ένα πράγμα. Ότι δεν θα επιδιώξουν να γίνουν δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο, την οποία συνέδεσε άρρηκτα με την ανάγκη να δοθεί ένα σαφές μήνυμα για το τέλος της κυβέρνησης της ΝΔ.

Όπως είπε «η εκλογή Προέδρου και κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματός μας, στις 15 του Μάη, να γίνει μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας αλλά και η αρχή της αντίστροφής μέτρησης για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη.Γιατί η επιτυχία και μαζική συμμετοχή στη διαδικασία, δε θα είναι μόνο στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι και μήνυμα στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Θα είναι μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και τελειώνει ο εφιάλτης. Θα είναι το μήνυμα ότι τελειώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».