Αλέξης Τσίπρας: Πρωτοβουλία

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Θα αποδώσει αν στο κόμμα του καταλαβαίνουν με ποιους έχουν να κάνουν. Αν δεν πέφτουν σαν τα κοτόπουλα στις παγίδες των πραιτοριανών της αδίστακτης κυβέρνησης ενός πανικόβλητου Πρωθυπουργού.

Ο πιο κρίσιμος παράγοντας στην πολιτική είναι η πρωτοβουλία. Με την ανάληψή της διαμορφώνονται οι όροι επικράτησης του πολιτικού.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας , με την εμφάνισή του στη Βουλή πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έναντι του Μητσοτάκη.

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός είναι πλέον απολογούμενος: τα έργα των χειρών του πέφτουν και τον πλακώνουν.ADVERTISEMENT

Η ουσία της πρωτοβουλίας Τσίπρα δεν βρίσκεται στην αριθμητική εξέλιξη επί της πρότασης μομφής .

Βρίσκεται στη μετάθεση του σκανδάλου των υποκλοπών στον πυρήνα της κυβέρνησης, της Κ.Ο. της ΝΔ και της συντηρητικής Παράταξης.

Η φτηνιάρικη αντίδραση Γεραπετρίτη- που άφησε στη θέση του ο δραπέτης Πρωθυπουργός -και οι αλαλαγμοί κυρίως των ακροδεξιών της «μητσοτακικής φρουράς», ήταν χαρακτηριστικοί.

Πέραν της επιβεβαίωσης ότι «έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν» και «εκ στόματος κόρακος κρα εξελεύσεται», οι αθλιότητες που εκτόξευσαν ήταν η μόνη διέξοδος που έχουν.

Αυτή η ελεεινή αντίδραση αποπροσανατολισμού, δεν αντιμετωπίσθηκε σωστά από ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός τους μόλις είχε περάσει τη θηλιά στον λαιμό του Πρωθυπουργού. Πρέπει να αφήσουν τον Γεραπετρίτη, τον Αδωνι και άλλους να κλωτσήσουν την καρέκλα.

Είναι πολιτικό λάθος να κινούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο επίπεδο που θέλει να ρίξει η κυβέρνηση την αντιπαράθεση.

Η πρωτοβουλία Τσίπρα έχει καταλυτική επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις.

Θα αποδώσει αν στο κόμμα του καταλαβαίνουν με ποιους έχουν να κάνουν. Αν δεν πέφτουν σαν τα κοτόπουλα στις παγίδες των πραιτοριανών της αδίστακτης κυβέρνησης ενός πανικόβλητου Πρωθυπουργού.

Για να αποφύγει την απολογία του, ο Μητσοτάκης θα ανατινάξει την πολιτική ομαλότητα. Εκτοξεύοντας με τη συνδρομή μιντιακών παπαγάλων του βρόμικες κατηγορίες, για να αλλάξει την ατζέντα.

Ο δημόσιος βίος θα ισοπεδωθεί για να αποφύγει ο «άρχων των κοριών» τη συζήτηση για το σκοτεινό παρακράτος που συγκρότησε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρατήσει την προεκλογική σύγκρουση στο πεδίο των επιχειρημάτων. Βγάζοντας μπροστά στελέχη με νηφαλιότητα, ευστροφία και ικανότητα να αποφεύγουν τις πεπονόφλουδες .

Να μην πυροδοτούν την ένταση ,που συστηματικά θα καλλιεργεί ο μητσοτακικός μηχανισμός στη Βουλή και στα ΜΜΕ.

Δεν είναι ώρα να νομίζει ο συμπαθής Παύλος Πολάκης ότι κατατροπώνει, με το ύφος του, τον ασχημονούντα Γεωργιάδη.

Δεν νοείται να χαρακτηρίζει ο Τζανακόπουλος τον Πλεύρη «φασίστα» και τον Κουμουτσάκο «αλήτη». Δεν είναι πολιτικός καυγάς, αλλά αγώνας υπεράσπισης της Δημοκρατίας.

Οσο και αν προκαλούνται οι Συριζαίοι, όσες προβοκάτσιες και αν δεχθούν προέχει η ψυχραιμία εκ μέρους τους.

Ο Μαρκόπουλος, ο Μαραβέγιας, ο Καλογρίτσας, για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν.

Την πρωτοβουλία Τσίπρα στο δημόσιο χώρο πρέπει να διαχειριστούν άνθρωποι με συγκροτημένη παρουσία. Που θα αφήνουν, ευφυώς, τους κυβερνητικούς κεκράκτες να εκτίθενται..

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR