Ανήκεστος βλάβη

Του Ιωάννη Δαμίγου

Δρέποντας τους καρπούς της σποράς, μιας επιφανειακής ακούσιας παραίσθησης της τυχαίας ύπαρξης, περίπου σύγχρονης τεχνητά απαίδευτης ζωής, η συγκομιδή φανερώνει την απογοητευτική αναίσθητη συμπεριφορά, πάσχουσας στο μεγαλύτερο μέρος της, κοινωνίας. Η τραγική διάγνωση όμως, διαπιστώνει διαστάσεις ανήκεστης βλάβης, όταν στις απάνθρωπες ενέργειες, εναντίον ανυπεράσπιστων οικόσιτων ζώων, πρωταγωνιστούν ανήλικοι, πρωταγωνιστούν παιδιά.

Το άκρως ανησυχητικό μήνυμα, είναι πως οι πράξεις ακραίου βασανισμού και φρικιαστικής εξόντωσης, στο τέλος, των ζώων, συμβαίνουν χωρίς αιτία, απλά σαν πρόκληση διασκέδασης, ανάκλησης μνήμης όχλου στις κερκίδες του Κολοσσαίου. Καλλιεργώντας την αναβίωση  πρωτόγονων ενστίκτων. Παράλληλα με τα αυξανόμενα επεισόδια κακοποίησης γυναικών και παιδιών, σειρά τώρα έχουν τα αθώα ζωάκια “συντροφιάς”! Με περίσσια θρασύτητα κτηνώδους ανάρτησης, άθλους βασανισμού, στα social media, των ….  υπερήφανων πρωταγωνιστών!

Ακόμα χειρότερη η εγκληματική εγκατάλειψη σε βασανιστικό θάνατο, “βοηθητικών” εργασίας ζώων αγροτών, σαν άχρηστα πλέον ….  εργαλεία!Η παραπαίουσα, σε άλλες σκοτεινές ατραπούς, δικαιοσύνη, επιβάλει δυσανάλογα δολοφονίας, μικρά οικονομικά πρόστιμα ποινής, στους κακοποιούς και μέχρι εκεί! Που στην επόμενη, εθιστική πια κακοποίηση, θα φανούν πιο προσεκτικοί σε πιθανή αποκάλυψη ταυτότητας.

Η ψυχική διατάραξη μερίδας νέων, με επιθετικές διάρκειας συμπεριφορές, είναι η όχι και τόσο νέα μάστιγα καθώς υπέβοσκε στην “εγκατάλειψη” και αδιαφορία των σύγχρονων προβλημάτων τους, από τον ελλειμματικό χρόνο παρουσίας των γονέων. Ανήλικα αγόρια και μέχρι πρότινος “ευαίσθητα” κορίτσια, συναγωνίζονται επάξια τους ενήλικες, σε κακοποίηση ζώων, προς απλή ευχαρίστηση και επίδειξη τόλμης κυνικής διαφοροποίησης, ως αντισυμβατικής ευκαιρίας  διεξόδου. Εφαρμόζοντας τις δεξιότητες που απέκτησαν από τα ηλεκτρονικά “παιχνίδια” βίας, που γέμισαν τις στιγμές της πλήξης των. Αντικαθιστώντας την οικογενειακή συνύπαρξη, την συζήτηση, την ευχάριστη διαχείριση ελεύθερης ώρας ξεγνοιασιάς.

Προετοιμάζοντας την επόμενη γενιά εν δυνάμει δολοφόνων, αφού εκπαιδεύτηκαν επαρκώς με την εξόντωση ζώων πρώτα, αλλάζουν επίπεδο στην κακοποίηση ανθρώπινης ζωής, με την ενηλικίωσή των. Βία εισπράττουν ως ανήλικα, βία θα αποδώσουν σαν ενήλικες! Η αέναη εξέλιξη της βαριά αρρωστημένης κοινωνίας, που έθεσε σαν προτεραιότητα και ιδανικό την απόκτηση ύλης και φρόντισε σκόπιμα την απώλεια της παιδείας ανθρώπινης σκέψης. Η ήττα της συναίσθησης, από την επικράτηση του απαίδευτου ενστίκτου! Οι παραποιημένοι άγραφοι νόμοι της ζούγκλας των ….  άγριων πολιτισμένων βασανιστών.