Αναζητείται Κυβέρνηση!! Ζητείται ελπίς!!

Του Μέλιου Ανδρικόπουλου

Η Ελλάδα,από την αρχή της ίδρυσής της,από την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους το 1828,με κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια, είχε προδιαγραφές προτεκτοράτου. Ξένες δυνάμεις στήριξαν τη χώρα και μέχρι να ορθοποδήσει,πάλι ξένες δυνάμεις έκαναν κουμάντο. Εθνική κυριαρχία στην Ελλάδα,δεν υπήρξε ποτέ. Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν έκτοτε,περισσότερο έβλαψαν, παρά ωφέλησαν αυτό το τόπο.Όλες τους έπαιρναν εντολές από τους ”προστάτες” τους: Αγγλία,Ρωσία,Γαλ

λία,Γερμανία και H.Π.Α έκαναν και κάνουν κουμάντο μέχρι σήμερα σ ‘αυτόν τον έρμο τόπο.Οι ιθαγενείς ,ανέκαθεν δυσκολεύονταν να βιοποριστούν,αν εξαιρεθούν φυσικά οι διαχρονικοί μαυραγορίτες,οι δοσίλογοι,οι απατεώνες και οι αχυράνθρωποι ξένων δυνάμεων. Η άτιμη τουρκοκρατία άφησε πολλές πληγές, κάποιες από τις οποίες δεν επουλώθηκαν ποτέ αλλά το χειρότερο είναι ότι άφησε άθλιες αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας ακολουθούν μέχρι σήμερα. Έτσι έχει περάσει στο ”πετσί” του Έλληνα η δουλοπρέπεια, η εύκαμπτη μέση, το μπαξίσι στους αρχόντους για να κάνουν τη δουλειά τους, η φιλοπροδοσία,η συκοφαντία, η φιλαυτία, η έλλειψη συλλογικής συνείδησης.

Οι ξενόδουλες κυβερνήσεις,πάνω σ΄ αυτά τα στοιχεία του Έλληνα ”πάτησαν”, όλα αυτά τα χρόνια και κυβέρνησαν με τη διαίρεση,τον κατακερματισμό και τη αλληλοεξόντωση των ελλήνων. Η φαυλοκρατία και η κομματοκρατία, ήταν και είναι η σημαντικότερη πληγή στα δημόσια πράγματα αυτού του τόπου. Όταν οι κομματοφύλακες λένε ”αυτός είναι δικός μας”,εννοούν ότι κάποιος , ανεξάρτητα από τις ικανότητες,τα προσόντα,τη μόρφωση που διαθέτει, θα αναλάβει θέση ευθύνης με το μοναδικό επιχείρημα ότι είναι ”δικός τους”!!

Παράλληλα,θέτουν στην αντιπέρα όχθη άλλους ανθρώπους, πολλαπλάσια πιο ικανούς,πιο αξιόλογους,πιο δραστήριους,πιο γνώστες του αντικειμένου απασχόλησης,με μοναδικό -πάλι- επιχείρημα ότι δεν είναι ”δικοί τους”!!Αυτή η θλιβερή,αναχρονιστική και εθνοκαταστροφική τακτική,ισχύει και συνεχίζεται και έχει καταστεί θεσμός,ακόμη και σήμερα εν έτει 2022!

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής,είναι όλοι οι δυσαρεστημένοι,να συσπειρώνονται σε ισχυρό κομματικό αντίπαλο,ώστε όταν κυβερνήσει αυτός, να εκδιώξουν με τη σειρά τους τους προηγούμενους και να καταλάβουν αυτοί τις θέσεις τους!!Μύλος η υπόθεση!! Απόλυτος ξεπεσμός, απόλυτος σκοταδισμός!!Φυσικά ,σε τέτοιου είδους αλισβερίσια,δεν είναι δυνατόν να εμπλακούν και να έχουν θέση οι πραγματικά σοβαροί και αξιόλογοι έλληνες.

Πορεύονται το δικό τους δρόμο, χωρίς να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ”καραγκιοζιλίκια”.Παραμένουν εκτός ”κομματικών παιχνιδιών”,΄΄καταδικασμένοι” να μην αναλάβουν ποτέ θέση ευθύνης, όταν ο τόπος από τέτοιου αναστήματος και εκτοπίσματος πολίτες έχει ανάγκη, για να προχωρήσει η χώρα. Αυτοί μόνο, θα μπορούσαν να προσφέρουν ουσιαστικά, με σημαντικά αποτελέσματα στην πατρίδα μας.Γι΄’ αυτό,οι εκλογές, όποτε και αν γίνουν, όποιο κόμμα κι αν προκύψει ως κυβέρνηση, δεν πρόκειτα ν΄απαλύνει-πραγματικά- τον πόνο του ελληνικού λαού, που σήμερα υποφέρει,να διορθώσει αδικίες,να περιορίσει τις εξουσίες του ασύδοτου κεφαλαίου που κατασπαράσσει καθημερινά τους πιο αδύναμους οικονομικά.

Δεν πρόκειται να μειώσει την ανεργία,να αυξήσει σημαντικά μισθούς και συντάξεις,να μειώσει τον πληθωρισμό που καλπάζει και εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματα των πολιτών. Με τις εκλογές θ΄αλλάξουν τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές στα βασικά ζητήματα ,θα παραμείνουν ίδιες,ίσως και χειρότερες.

Τα κόμματα εξουσίας έχουν πανομοιότυπες θέσεις στα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.Στο μεταναστευτικό,στο συνταξιοδοτικό,στα εθνικά θέματα,στην παιδεία,στο αγροτικό ζήτημα,στον τρόπο αντιμετώπισης των μικροομολογιούχων που τους κατέστρεψαν, στο επίπεδο των μισθών, στο θέμα της ανεργίας, στο ”πανέρι” του νοικοκυριού, στις τιμές των καυσίμων, παντού, ακολουθούνται οι ίδιες πολιτικές.Λόγια πολλά,λόγια παχιά,δίψα για εξουσία,τακτοποίηση των ημετέρων,χρήμα πολύ για τους ίδιους, σε φανερούς και κρυφούς λογαριασμούς μέσα και έξω από την χώρα, μίζες,μίζες,μίζες και από τη άλλη,περιφρόνηση του ελληνικού λαού που αργοσβήνει- πολλές φορές-πεταμένος σε κάποια ράντζα νοσοκομείων μέχρι να βγεί η ψυχή του…!! Κοροϊδία χωρίς τέλος,διαρκής εξαπάτηση,άγρια κονόμα σε βάρος του.

Ωστόσο το πολιτικό κατεστημένο συνεχίζει ακάθεκτο να βγαίνει στα κανάλια ,με το σιγοντάρισμα ψευτοδημοσιογράφων, να πανηγυρίζει για τις κατακτήσεις του,για τις μεγάλες επιτυχίες του τίποτα!!Αναζητείται Κυβέρνηση να κυβερνήσει αυτό τον τόπο, για την πλειοψηφία των φτωχοποιημένων Ελλήνων και όχι κυβέρνηση των ισχυρών ελαχίστων, αυτών που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην ανέχεια,στον ξεπεσμό και τη δυστυχία. Υπάρχει ελπίδα;