Ανδρέας Λοβέρδος: 5η Φάλαγγα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Τι θα εμποδίσει τον Ανδρουλάκη– υπό το φως μάλιστα των νέων αποκαλύψεων- να στείλει τον Λοβέρδο εκεί που είναι ο προορισμός του;

Το πέρασμα της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Αθήνα άφησε πίσω δυο διαφορετικές αναγνώσεις.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πρόβαλαν ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής έκρινε ότι δεν βρέθηκαν αποδείξεις για χρήση του παράνομου κατασκοπικού λογισμικού από τις ελληνικές αρχές.

Σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη, όταν έλεγε ότι δεν υπάρχουν μελέτες ότι οι ασθενείς εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν.

Ο Ολλανδός Γερούν Λένερς -του ΕΛΚ- διαψεύσθηκε από το επιχείρημα άλλων μελών: δεν βρέθηκαν, γιατί η κυβέρνηση δεν συνεργάσθηκε και τα έκρυψε. Με αποτέλεσμα η επιτροπή να «φύγει με περισσότερες απορίες από όσες πριν έλθει».

Τουλάχιστον έριξαν «ξύλο» με την ψυχή τους στον Γεραπετρίτη, όταν τον είδαν μπροστά τους – αντί για τον Μητσοτάκη που ζητούσαν.

Επέκτειναν την έρευνα σε θέματα «ΜΜΕ και κράτους δικαίου στην Ελλάδα» και τον έκαναν με τα κρεμμυδάκια.

Η -επίσης Ολλανδέζα – εισηγήτρια της Επιτροπής Σόφι Ιντ Βελντ, τεμάχισε την κυβέρνηση οριζοντίως και καθέτως: από τις πιέσεις στην ΑΔΑΕ και το κατασκευασμένο «απόρρητο», μέχρι το «σκοτεινό δίκτυο διασυνδέσεων κράτους και εταιριών παράνομου λογισμικού».

Πρώτα ακύρωσε τον Μητσοτάκη: «Στην ΕΕ χρειαζόμαστε καθαρούς κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης του όρου «εθνική ασφάλεια» ως πρόσχημα για παρακολουθήσεις και διασφάλιση δικαστικής εποπτείας καθώς και εγγύηση ενός υγιούς, πλουραλιστικού περιβάλλοντος για τα μέσα ενημέρωσης».

Μετά μίλησε για την έρευνα: «Η εικόνα δεν είναι ωραία…. Όλα δείχνουν άτομα σε κυβερνητικούς κύκλους. Σε κάθε περίπτωση, τον Γρηγόρη Δημητριάδη και κάποιους που σχετίζονται με αυτόν».

Οι «κάποιοι» απέκτησαν τουλάχιστον ένα όνομα: Ανδρέας Λοβέρδος.

Έκπληξη. Για πρώτη φορά μπαίνει στο κάδρο η πέτρα του σκανδάλου στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη – αφού για τη δική του εκλογή ενδιαφέρονταν το μέγαρο Μαξίμου.

Τώρα προκύπτει ότι μετά τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη- για τη Νοβάρτις- είχε επαφές και με τον Δημητριάδη, για τις παρακολουθήσεις.

Τι δουλειά είχε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ήθελε να γίνει και πρόεδρος, με τον Δημητριάδη-δηλαδή με τον Μητσοτάκη;

Από πότε άρχισαν αυτές οι επαφές, ποιο περιεχόμενο είχαν και πώς σχετίζονται με το σύστημα των υποκλοπών;

Οσοι έλεγαν ότι η «επισύνδεση» Ανδρουλάκη αποφασίσθηκε για να εξουδετερωθεί η υποψηφιότητά του και να μείνει ο Λοβέρδος απέναντι στη Φώφη-που ήταν κανονικά στη κούρσα όταν άρχισε η παρακολούθηση- δικαιώνονται.

Αντέχει άραγε μετά από αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να τον κρατάει στο κόμμα κάποιον που λειτούργησε ως 5η Φάλαγγα;

Τι θα τον εμποδίσει – υπό το φως μάλιστα των νέων αποκαλύψεων- να τον στείλει εκεί που είναι ο προορισμός του;

Αν ο Ανδρουλάκης και μετά τα καινούργια μαντάτα, θεωρεί ότι ο Λοβέρδος είναι κανονικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γίνεται ο ίδιος μέρος του προβλήματος.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR