Αντώνης Σαμαράς: Σίκουελ

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Σαμαράς έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Κυριάκο.

Απορούν και οι φιλοκυβερνητικοί αρθρογράφοι με τη πρεμούρα του Μητσοτάκη να φέρει στα ξεκούδουνα νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Γιατί βάζει φωτιά στο κόμμα του και την κυβέρνηση;

Χωρίς να τον πιέσει κανείς, άνοιξε ένα θέμα που τον οδηγεί σε κοινοβουλευτικές ακρότητες.

-Αναθέτει την εισήγηση του νόμου στον «αυτοφωράκια» Σκέρτσο και όχι στο αρμόδιο υπουργείο.

-Ζητάει από όσους βουλευτές δεν τον ψηφίζουν, να… απέχουν και αυτό-ταπεινώνεται, διατηρώντας την εμπιστοσύνη του σε υπουργούς που δεν στηρίζουν τον νόμο – αλλά μένουν.

-Διασύρει την Κ.Ο της ΝΔ, στέλνοντας στα θρανία τα μέλη της, για φροντιστήρια από τον Μπρατάκο, τη Βούλτεψη και τον Άδωνη – που καεί τα βιβλία του και βρίσκει μια χαρά τον νόμο και ας «ναρκοθετεί τον θεσμό της οικογένειας».

Μόνο ο Νικήτας Κακλαμάνης έσωσε την πολιτική του υπόσταση, αρνούμενος να «ενημερωθεί» από εξωκοινοβουλευτικούς υπάλληλους του Μεγάρου Μαξίμου.

Τι ζόρι τραβάει λοιπόν ο Πρωθυπουργός και βάζει τα χεράκια του να βγάλει τα ματάκια του – φτάνοντας ως το σημείο να χάσει τη «δηλωμένη» στη Βουλή;

Προς τι επιμένει να περάσει έναν νόμο που δεν ψηφίζουν οι δικοί του, με πλάτες από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ;

Είναι το κουΐζ του 2024 και μέχρι στιγμής δεν έχει απάντηση.

Α: Τον έπεισε ο Πατέλης, που από μετακλητός υπάλληλος έγινε κριτής του ελληνικού λαού – και δεν του δίνουν τα παπούτσια στο χέρι.

Β: Είναι ιδέα του ακριβοπληρωμένου Γκρίνμπεργκ, για να αφαιρέσει ζωτικό χώρο από τον Κασσελάκη.

Γ: Πιστεύει ότι θα κρύψει στην Ευρώπη πως κυβερνάει με ακροδεξιούς.

Δ: Απλώς, μωραίνει Κύριος.

Ε: Δεν γνωρίζω, δεν απαντώ.

Προς το παρόν τα βλέμματα στρέφονται στον Αντώνη Σαμαρά, με ερωτηματικά για τον ίδιο:

-Πού το πάει, με τη νέα κόντρα στο Μητσοτακέικο – παρ’ ότι έβαλαν τη Μενδώνη να του εκχωρήσει νεοκλασικό στην Πλάκα – δίπλα στα… δυο που έχουν οι Παπανδρέου – για να στεγάζει το, αδρανές, «Ίδρυμά» του;

Τι εννοεί λέγοντας «ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» – εννοώντας: ας είναι πιο προσεκτικός ο Μητσοτάκης; Τον Μαρινάκη ούτε τον ξέρει…

Ο Σαμαράς έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Κυριάκο. Τον έκανε υπουργό, τον έστησε ως υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, τον στήριξε να πάρει την ηγεσία και στη συνέχεια να αναδειχθεί Πρωθυπουργός.

Αλλά από καιρό, ο Μεσσήνιος ιντριγκαδόρος αισθάνεται ριγμένος – και δεν είναι από τους αυτούς που το καταπίνουν.

Ειδικά όταν ο Μητσοτάκης τον χτυπάει πισώπλατα για μια δική του αποχή σε νόμο του… Τσίπρα – όταν ο ίδιος με αρχηγό τον Σαμαρά απείχε από την υπερψήφιση Παυλόπουλου από τη ΝΔ.

Η μελέτη της κοινοβουλευτικής ανθρωπογεωγραφίας δεν του δίνει την ευχέρεια να απειλήσει την κυβέρνηση με ανατροπή αλά 1993.

Απλώς δημιουργεί κλίμα που θα κοντύνει τον Μητσοτάκη στη σημερινή Βουλή; Ή επιδιώκει να τον «φάει» στις επόμενες εκλογές, με τον… Βορίδη επικεφαλής της «όλης» ακροδεξιάς;

Καθάρισε τον πατέρα Μητσοτάκη, πέταξε την κόρη στο καναβάτσο, έχει γούστο να σχεδιάζει… σίκουελ για τον γιο, μέσω τρίτου!

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR