Αν δεν διώξει τον Άδωνι ο Μητσοτάκης, συνυπογράφει τον διασυρμό της πολιτικής από υπουργό που… ζητάει συγγνώμη από εκδότη

Στην ψηφοφορία  που έγινε στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη- που απορρίφθηκε τελικά-  ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν πήρε μέρος, όπως και σχεδόν όλοι οι υπουργοί.

Δικαίωμά του. Αλλά κανείς δεν περίμενε αυτό που επακολούθησε. Ο υπουργός ζήτησε δημοσίως  συγγνώμη από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη  που είχε μηνύσει τον Πολάκη.

«Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί».

Με την ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης εξευτελίζει την πολιτική και δημιουργεί αισθήματα αηδίας για την ιδιότητα του πολιτικού.

Πού ακούστηκε υπουργός να ζητάει συγγνώμη από ιδιώτη για τον τρόπο που άσκησε τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα;

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτός από τον εαυτό του διασύρει το κόμμα του, την κυβέρνηση και το ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτακης δεν τον αποβάλλει για να διασώσει ό,τι διασώζεται από την τιμή της πολιτικής και την αξιοπρέπεια της κυβέρνησής του-, που εμφανίζεται να σέρνεται γονυκλινής σε ένα ΜΜΕ- είναι σα να συνυπογράφει τον ξεπεσμό.

Υπάρχουν όρια στην υποταγή πολιτικών στη μιντιακή εξουσία.