«Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;»: Η συζήτηση στο θέατρο «Άλφα”

Η εκδήλωση της «Εφ.Συν.» «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;», στο κατάμεστο θέατρο «Άλφα Ληναίος – Φωτίου» με ομιλητές τους Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη έγινε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και αρκετές παρουσίες από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τη Νέα Αριστερά.

Ανάμεσα σε άλλους ήταν εκεί οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Μανιός, Γιάννης Σγουρός, Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Βίτσας, Σταμάτης Μαλέλης. 

Έκπληξη της βραδιάς η εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, που αποχώρησε, χωρίς να κάνει τοποθέτηση και χαιρετώντας και τους τρεις ομιλητές δια χειραψίας.

Η Έφη Αχτσιόγλου, σημείωσε ότι ότι “αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κενό πολιτικής εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται απ’ τη δεξιά πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Και το κενό αυτό δεν αφορά πρωτίστως πρόσωπα. Αυτό το ποιος στο ερώτημα της εκδήλωσης θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να ερμηνευτεί ως ποια πολιτική δύναμη, με ποιο πολιτικό σχέδιο μπορεί να αντιμετωπίσει την κυβέρνηση της δεξιάς”.

“Η απάντηση στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να έρθει από τη συγκρότηση του αντίπαλου κοινωνικού μπλοκ, του δικού μας συνασπισμού κοινωνικών δυνάμεων που αυτή τη στιγμή εκφράζονται πολιτικά με τρόπο διάσπαρτο και εξ αυτού του λόγου με τρόπο αποδυναμωμένο».

Ο Δημήτρης Τεμπονέρας τόνισε ότι ” η εκδήλωση αναδεικνύει ότι παρά τις διαφορές μας αυτά που ενώνουν τον προοδευτικό χώρο είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που τον χωρίζουν
Παρά τον κομματικό ανταγωνισμό, που είναι δικαιολογημένος, αυτό δεν μπορεί να καταλήγει σε μια στείρα αντιπολίτευση για το ποιος θα είναι δεύτερος ή τρίτος. Και δεν πρέπει να είναι αμυντικός, αλλά να διεκδικήσει. Οι πολιτικές συγκλίσεις πρέπει να υπάρχουν πάνω στο πεδίο.
 

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είπε πως “το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την αυτοκριτική του στα όρια του αυτομαστιγώματος και μπορεί να δει τον λαό και να πει ότι τουλάχιστον εγώ δεν σε κορόιδεψα
Και για να το φέρω στο σήμερα, αυτή η πολιτική διεργασία οφείλει να μας κάνει όλους ωριμότερους και σοφότερους για να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και ότι αυτές οι ευρωεκλογές πρέπει να αποτυπώσουν σοβαρά αυτά τα βήματα
Βάζοντας μπροστά ιδέες και όχι πρόσωπα, πολιτικές και προγράμματα, θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα κάλεσμα πλατύ συμπόρευσης και συστράτευσης με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή”.