Γενική και επ’ αόριστον άδεια στους νονούς!

Του Γιώργου Βαρεμένου*

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου δήλωσε, με αφορμή την βάπτιση, στην οποία πρωτοστάτησε ως νονός ο υπουργός πασών των εκδηλώσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ότι δεν έχει ξανακούσει κάτι περί “ειδικής άδειας” για τον σκοπό αυτό. Η διατύπωση του εκπροσώπου δεν ήταν τυχαία, διότι -όπως γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα- ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια και μπορεί ο κ. εκπρόσωπος να μην το έχει ακούσει, αλλά όλο και κάποιο παράθυρο στην ΚΥΑ μπορεί στο μεταξύ να εφευρεθεί. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. υπουργός δεν πήρε την άδεια από την σημαία και μάλιστα εν όψει της 25ης Μαρτίου και των διακοσίων χρόνων απ’ την επανάσταση.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κατάσταση, καθότι δεν είναι και ο μοναδικός νονός στην κυβέρνηση, οπότε οι ειδικές άδειες και τα σχετικά πρωτόκολλα θα μπορούσαν να πολλαπλασιασθούν. Αν μάλιστα σκεφθεί κάποιος ότι στην οικογένεια του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση της κ. Μπακογιάννη, τα βαφτιστήρια ανέρχονται σε χίλια, αλλά ο αστικός μύθος -ο οποίος πάντα έχει έναν πυρήνα αληθείας- ανεβάζει τα εν λόγω βαφτιστήρια σε αρκετές χιλιάδες, τότε κανείς δεν ξέρει σε ποιά ύψη θα μπορούσαν να εκτοξευθούν υπό ένα καθεστώς ειδικών αδειών.

Τώρα, πώς είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει κανείς στα πνευματικά του καθήκοντα απέναντι σε χιλιάδες βαφτιστήρια, δεν είναι της παρούσης και πάντως εναπόκειται στην ερμηνεία των μυστηρίων της αριστείας. Φαντάζομαι ότι προέχει, πέραν πάσης άλλης, η ανάγκη να πυκνώσουν οι γραμμές της Ορθοδοξίας από αγόρια και κορίτσια και κάτι τέτοιο μόνο με τις βαφτίσεις και όχι με τον απαρχαιωμένο προσηλυτισμό της κ. Κεραμέως μπορεί να επιτευχθεί.

Η αλήθεια είναι ότι, με όσα βλέπουν τα μάτια μας εν μέσω μιάς καταθλιπτικής καραντίνας, οι νονοί της σημερινής κυβέρνησης δεν έχουν ανάγκη καμμιάς ειδικής άδειας. Πρέπει να τους χορηγηθεί γενική άδεια και μάλιστα επ’ αόριστον. Για κάτι τέτοιο, όμως, αρμόδιος είναι ο ελληνικός λαός. Οπότε;

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.