Γεωργία Αδειλίνη: Ντροπή

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Όσοι δεν ανοίγουν οι δυο φάκελοι με τα οικονομικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποτελούν ντροπή για την ελληνική Δικαιοσύνη. Ιδού πεδίο δόξας, για την ίδια: θα γράψει Ιστορία αν την ξεπλύνει…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, διαγκωνίζονται για να δείξουν, εκατέρωθεν, ότι διαφέρουν.

Πράγματι υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Αλλά υπάρχει μια ομοιότητα με χαρακτήρα συνενοχής: η διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων τους.

Τα χρέη που παρέλαβε ο Μητσοτάκης το 2016 και ο Ανδρουλάκης το 2021, διπλασιάσθηκαν.

Κατά την επικαιροποίησή τους, από την εφημερίδα «Δημοκρατία», η ΝΔ χρωστάει 435 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ 405.

Αυτά τα 840 εκατομμύρια, έχουν στην ούγια σκάνδαλα για τα οποία δεν λογοδότησαν ποτέ – και αποτελούν όνειδος για το Πολίτευμα.

Καλύπτονται με αμφίσημες τροπολογίες, που ψηφίζουν τα ίδια και προκλητικές απαλλαγές νομικής ευθύνης τραπεζικών, φορολογικών και άλλων παραγόντων, που ενέχονται στη βλάβη του δημοσίου συμφέροντος.

Τα δυο κόμματα μιλούν για τα οικονομικά της χώρας, αλλά για τα δικά τους καταφεύγουν σε παραπλανητικούς ισχυρισμούς, περί αποπληρωμής.

Ψεύδος: τα χρέη τους αυξάνουν γεωμετρικά. Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν θα εξοφληθούν και θα καταλήξουν στις πλάτες των πολιτών.

Τα οικονομικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι το διαρκέστερο των μεγάλων σκανδάλων της σημερινής Ελλάδας. Σκάνδαλο θεμελιωμένο σε σκάνδαλα.

Τι άλλο είναι να δίνει η τράπεζα λεφτά σε κόμμα με εγγύηση τις… μελλοντικές κρατικές ενισχύσεις – που μόνο εγγυημένες δεν είναι;

Τι είναι οι ψευτο-διακανονισμοί, που ουδείς πολίτης, η επιχείρηση, θα μπορούσαν να διασφαλίσουν;

Σκάνδαλο των σκανδάλων είναι η συνολική διαχείριση των οικονομικών τους. Η επιτομή της αδιαφάνειας.

Εκτός από τα τραπεζικά δάνεια και τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι κοινό μυστικό ότι παίρνουν λεφτά και από επιχειρηματίες.

Πέρα από τις «μίζες» σε πρόσωπα -από τη βάση ως την κορυφή- με αντάλλαγμα εξυπηρετήσεις, όλοι γνωρίζουν ότι οικονομικοί παράγοντες ενισχύουν και τα κομματικά ταμεία.

Εδώ τα βλέμματα στρέφονται στη νέα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Η θητεία της έρχεται σε συνέχεια μιας διόλου φωτεινής περιόδου του ανώτατου Δικαστηρίου: τη θητεία Ντογιάκου.

Η πρώτη εισαγγελέας της χώρας παραλαμβάνει δυο φακέλους, από τη διαχείριση των οποίων θα κριθεί.

Ο ένας αφορά την επαναξιολόγηση των ερευνών -με κορυφαία το σκάνδαλο των υποκλοπών- που είχε θέσει υπό την εποπτεία του ο προκάτοχός της και πρακτικά τις ενταφίασε.

Ο άλλος είναι εξ ίσου βαρύς: τα οικονομικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των οποίων οι ηγεσίες, για πολλά χρόνια, λειτουργούν πέραν του νόμου – ατιμώρητα.

Αναλαμβάνοντας η εισαγγελέας Αδειλίνη σημείωσε ότι «η εμπέδωση του αισθήματος ατιμωρησίας, υποσκάπτει την κοινωνική ειρήνη και ευημερία και πλήττει το Κράτος Δικαίου».

Όσοι δεν ανοίγουν οι δυο φάκελοι, αποτελούν ντροπή για την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ιδού πεδίο δόξας, για την ίδια: θα γράψει Ιστορία αν την ξεπλύνει…

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR