Γιάννα Παπαδάκου: «Η αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis θα φανεί – Είναι πολλά τα χρήματα»

«Στις 31 Μαρτίου η κ Τουλουπάκη θα καταθέσει στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

«Όσες παραγραφές και αν επικαλεστούν, όσα αδιευκρίνιστα ποσά κι αν καταγράψουν, δεν υπάρχει περίπτωση το σκάνδαλο Novartis και η αλήθεια να μη φανεί. Είναι πολλά τα χρήματα και είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξουν δικαστές στο μέλλον που θα συνυπολογίσουν και καινούργια στοιχεία», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.
 
«Η διάταξη για τους προστατευόμενους μάρτυρες θα έρθει στη Βουλή μέσα στον Απρίλιο, παρά τις αντιδράσεις από συγκεκριμένους βουλευτές της ΝΔ και τα επεισόδια που προκάλεσαν στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ Τσιάρας, ως όφειλε, επιχείρησε να φέρει τη διάταξη η οποία θεμελιώνει μεγαλύτερη προστασία στους προστατευόμενους μάρτυρες. Η διάταξη αυτή αποτελεί ευρωπαϊκή οδηγία την οποία η χώρα μας όφειλε να έχει ενσωματώσει από τον Δεκέμβριο. Αυτό δεν έγινε και επομένως η Ελλάδα κινδυνεύει με πρόστιμο, κάτι που γνωρίζει ο κ Τσιάρας.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο έγιναν επεισόδια και οι φωνές ακούγονταν ως έξω. Κάποιοι μάλιστα λέγανε ότι εάν περάσει η συγκεκριμένη διάταξη θα κινδυνέψουν να μπουν στη φυλακή. Απέναντι στον κ Τσιάρα, συνασπίστηκαν ο σημερινός Υπουργός Υγείας κ Πλεύρης, ο κ Γεωργιάδης ο οποίος ήταν εμπλεκόμενος και τώρα η υπόθεσή του μπήκε στο αρχείο, ο κ Βορίδης με τις νομικές γνώσεις του και βεβαίως ο κ Πικραμένος ο οποίος ερευνήθηκε.
 
Απέναντι στην έντονη αντίσταση ο κ Μητσοτάκης φαίνεται να είπε στον κ Τσιάρα: “’Άστο Κώστα, θα το δούμε αργότερα”. Και φαίνεται ότι θα γίνει γιατί δεν μπορεί να μην ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή μία οδηγία η οποία έπρεπε να είχε ψηφιστεί τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια.
 
Επίσης εκτιμώ ότι ο κ Τσιάρας δεν συμφωνεί καθόλου και με τις διώξεις εναντίον των δημοσιογράφων αλλά και της κ Τουλουπάκη, το θέμα της οποίας ξαναέρχεται στην Ευρώπη. Έχει ανακοινωθεί ότι στις 31 του μηνός η κ Τουλουπάκη θα πάει στις Βρυξέλλες αυτή την φορά, στην υποεπιτροπή της LIBE προκειμένου να θέσει το  θέμα της δίωξης της. Εκεί συμμετέχει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης ο οποίος θα φέρει όλα τα στοιχεία φωτίζοντας την υπόθεση. Μετά από αυτή την Επιτροπή, αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος και για την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου που έχει συζητήσει πολλές φορές παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Πολωνία, στην Βουλγαρία και στην Ουγγαρία».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ