Γιατί κρύβεται η Φώφη για τη συμπεριφορά του Γ. Παπανδρέου στην Κύπρο;


Η τουλάχιστον περίεργη επιλογή του Γ. Παπανδρέου –και οι καθόλου πειστικές δικαιολογίες που έδωσε στη συνέχεια-να  καλέσει στην – έστω παρακμιακή- Σοσιαλιστική Διεθνή τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ακιντζί, που πήγε στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ αυτοβούλως ως «αρχηγός κράτους» εκθέτει και τη Φώφη Γεννηματά, ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Πρώτον επειδή ως μέλος της Διεθνούς όφειλε να διαμαρτυρηθεί και δεύτερον επειδή είναι υπεύθυνη για την ανανέωση της θητείας του Παπανδρέου, αφού τον πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και κατά πληροφορίες πλήρωσε 30.000 ευρώ ως συνδρομή.

Ο ελληνισμός και ιδιαίτερα οι  Κύπριοι είναι στα κάγκελα με τον πρώην πρωθυπουργό. Η ΕΔΕΚ τον κατήγγειλε με ιδιαίτερη σφοδρότητα: «Η συμπεριφορά του κ. Γεώργιου Παπανδρέου έναντι του Κυπριακού Ελληνισμού και γενικά του Ελληνισμού, συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα προκλητική. Ακόμα πιο προκλητική είναι η στάση του έναντι της ΕΔΕΚ και κύρια όλων όσων απορρίψαμε το σχέδιο Ανάν, του οποίου ο κ. Παπανδρέου ήταν φανατικός υποστηρικτής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

Οι Κύπριοι σοσιαλιστές τονίζουν επίσης: “Η προώθηση ένταξης σε μια παραπατούσα Σοσιαλιστική Διεθνή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων, του ενός ως μέλους και του άλλου ως παρατηρητή, αλλά ακόμα περισσότερο η πρόσφατη πρόσκληση στον κ. Ακιντζί για να παραστεί και να μιλήσει σε συνεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνιστά παραβίαση του καταστατικού της οργάνωσης. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά δεν νομιμοποιείται να είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς γιατί δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα που να είναι πλήρες μέλος της οργάνωσης».

Ουσιαστικά  η ΕΔΕΚ επισείει και τις ευθύνες της Φώφης Γεννηματά στην οποία στήριξε ο Γ. Παπανδρέου την επανεκλογή του- με αντάλλαγμα να  μετέχει στον «νέο φορέα» στα πλαίσια της «συμμαχίας των γόνων». Όσο μένει σιωπηλή θα θεωρείται συνένοχη από τους Κυπρίους για το ανοσιούργημα του «προστατευόμενου» της.