Γιατί ο Τσίπρας δεν απέλυσε ακόμη τους επικοινωνιολόγους του;

Γράφει ο  Σχολαστικός
Αν ο Αλέξης Τσίπρας  ήταν Πρωθυπουργός που ξέρει πώς να κουμαντάρει την κυβέρνηση του ,αλλά και το σύστημα των συνεργατών του στο μέγαρο Μαξίμου,  σήμερα κάποιοι  θα έπρεπε ήδη να έχουν χάσει τη δουλεία τους.

Ο λόγος; Ανεπάρκεια στην ενημέρωση και την αντιμετώπιση της επικοινωνιακής πίεσης που ασκεί η αντιπολίτευση και το μιντιακό σύστημα που τη στηρίζει. Κατατροπώνουν την κυβερνηση  ακόμη και όταν δεν έχουν δίκιο, όταν λένε ψέματα ή διαστρεβλώνουν τα πράγματα.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι ο επικήδειος που εκφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κηδεία του Κάστρο. Σε πολλούς δε άρεσε που άφησε τη χώρα σε κρίσιμες στιγμές για να παραστεί σε μια τελετή που έγινε σε μια περιοχή του πλανήτη που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα και με την παρουσία πολιτικών από χώρες που δεν έχουν να της προσφέρουν τίποτε.

Προφανώς έχουν δίκιο. Μπορούσε να αποτίσει φόρο τιμής στον Κάστρο και από την Αθήνα, αν αυτό ήθελε – για ιδεολογικούς λόγους. Ήταν λάθος του και του κόστισε. Όμως εδώ τελειώνει  η κριτική στον Τσίπρα και αρχίζουν απορίες για την πλήρη ανικανότητα των ανθρώπων του να αντιμετωπίσουν μια επίθεση μου δέχεται με βάση ένα οφθαλμοφανές ψέμα.tsipras_havana_533_355

Για την ακρίβεια του αποδίδεται ότι στην ομιλία του  αποκάλεσε “δυνάστες” τους Ευρωπαίους , τους δανειστές της χώρας, τους συνομιλητές τους στα  πλαίσια του  Μνημονίου,  Ολάντ και τη Μέρκελ -με τους οποίους  συνομίλησε μόλις επέστρεψε. Μέχρι και ο σχολαστικός Μίκης Θεοδωράκης παρασύρθηκε.

Το θέμα είναι ότι ο Τσίπρας ποτέ δεν χρησιμοποίησε αυτόν το χαρακτηρισμό εναντίον κανενός  Ευρωπαίου πολιτικού. Η ακριβής διατύπωση του ήταν η εξής:

“Και μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς του δικούς μας δυνάστες, την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού. Και δίνουμε και εμείς από τη μακρινή Ελλάδα, τον δικό μας αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια”.

Είπε κάτι που μπορεί να το βρει κανείς  καθημερινά σε αμέτρητα έντυπα ανά τον κόσμο και να το ακούσει από αμέτρητους και καθόλου αριστερούς οικονομολόγους που  χαρακτηρίζουν “δυνάστες” τις αγορές ή τον  νεοφιλευθερισμό. Μπορεί να συμφωνήσει κανείς ή όχι. Αλλά η πληροφορία ότι ο  Πρωθυπουργός χαρακτήρισε “δυνάστες” τη Μέρκελ, τον Γιούνκερ ή τον Ολάντ, όπως του προσάπτουν – για ευνόητους  λόγους- ακόμη και σπουδαιοφανείς  αρθρογράφοι είναι ψευδής. Ψευδέστατη.%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%b1-640x357

Πρόκειται για καταφανή  διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση.

Αυτό  αποδεικνύει ότι στην προπαγάνδα παίρνει  άριστα η αντιπολιτευση και μηδέν η κυβέρνηση. Και ότι στο μέγαρο Μαξίμου χρειάζονται καινούργιους συνεργάτες επί της επικοινωνίας. Αν σε τόσο εύκολα θέματα χάνουν τη μπάλα  στο δημόσιο χώρο δεν έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Παρά είναι ερασιτέχνες γι’ αυτή τη δουλειά.