Γιατί στα πανεπιστήμια;

Του Τάκη Ψαρίδη

Χθες η αστυνομία εισέβαλε στον περιβάλλοντα χώρο της φοιτητικής εστίας Ζωγράφου, εντόπισε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, συνέλαβε πέντε ναρκέμπορους και πολύ καλά έκανε!

Όμως γιατί τόσο καιρό δεν έκανε τη δουλειά της; Έτσι και αλλιώς εντέλλεται από τον νόμο να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα σε οποιονδήποτε τόπο και χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της αστυνομίας η εγκληματικότητα με την παρούσα διακυβέρνηση έχει πολλαπλασιαστεί και οργιάζει, όχι μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά σε διάφορους χώρους έξω από αυτά.

Γιατί λοιπόν ο κος Μητσοτάκης με τον κο Χρυσοχοΐδη δεν ιδρύουν ειδικά σώματα της αστυνομίας και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα ειδικό σώμα στο Κολωνάκι όπου αντί για χιόνι πέφτει κόκα και στο Μενίδι που έχει μετατραπεί σε Φαρ Ουέστ;

Γιατί δεν επιτρέπουν την ιδιωτική φύλαξη των πανεπιστημίων όπως γίνεται σε όλη τη Ευρώπη, αλλά επιλέγουν την αστυνόμευση; Το ακαδημαϊκό προσωπικό της Οξφόρδης με ανακοίνωση του βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει αστυνομία στο πανεπιστήμιο, ανησυχεί για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και εκφράζει την συμπαράσταση του στους Έλληνες φοιτητές και σε όλους που αντιστέκονται στο νομοσχέδιο.

Γιατί λοιπόν ιδρύουν ειδική αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, εφόσον η υπάρχουσα μπορεί και οφείλει να κάνει τη δουλειά της όπως την έκανε και χθες στην φοιτητική εστία;

Προφανώς διότι το πρόβλημα για την «υπέρκομψη» διακυβέρνηση του κου Μητσοτάκη δεν είναι η παραβατικότητα, αλλά τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των φοιτητών, γι’ αυτό και κάνουν ό,τι μπορούν για να απαξιώσουν τα πανεπιστήμια και να τα αστυνομεύσουν.

Έρχονται οι πιο μαύρες μέρες στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου και ξέρουν πως ο δήθεν «φιλελεύθερος» μητσοτακισμός δεν μπορεί να κρατηθεί στην εξουσία χωρίς την αστυνομοκρατία, όσα επικοινωνιακά σόου και αν κάνει, όσο φαγητό και αν μοιράσει στους άστεγους και όσο και αν δείχνει τις ρώγες του στήθους του στις πρόθυμες κάμερες.