Για τον Πολάκη

Του Νίκου Μαρή

Φίλε Γιώργο,

Σε ένα κόμμα, δεν είναι όλοι μιας γραμμής. Άλλος είναι έτσι, άλλος αλλιώς. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το περιεχόμενο.

Σε σχέση με τον Πολάκη, το μόνο που μπορώ να του καταλογίσω είναι ότι γράφοντας, βάζει το κόμμα μετά το κενό. Άντε και ότι καπνίζει. Όπως η σύζυγός μου και η μισή Ελλάδα.

Αντιπροσωπεύει επάξια την κρητική λεβεντιά, την ευστροφία, την εργατικότητα, τη γνώση και κυρίως την εντιμότητα. Τέλειος δεν είναι κανένας. Και επιτέλους κάποιος πρέπει να αντιπροσωπεύει και το θυμό που ξεχειλίζει μέσα μας.

Η βουβαμάρα του ΣΥΡΙΖΑ ένα χρόνο τώρα, δεν ήταν ότι καλύτερο για τους Συριζαίους. Την κατάσταση την έσωζε κατά καιρούς μόνος κι έρημος ο Πολάκης. Η “ευπρέπεια” μας μάρανε. Χορτάσαμε “ευπρέπεια” από Μητσοτάκη, Άδωνι, Βρούτση, Κεραμέως και κακό συναπάντημα.

Τι θάχες λοιπόν να πεις για την ευπρέπεια στην ψυχή;;;; Θάθελα, πέρα από αυτά, να τονίσω τα παρακάτω: Επειδή πια γνωριζόμαστε όλοι από την καλή και από την ανάποδη, σημειώνω απλά, πως αν περιμένεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, με ένα νέο χαρισματικό ηγέτη, κάνεις τραγικό λάθος. Αυτό που ποτέ δε θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ηθικό πλεονέκτημα. Γι’ αυτό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ΠΑΣΟΚ. Και έχει τις δυνάμεις και τη βούληση να το κάνει.

Ο Πολάκης είναι ένας από μας. Ο Τζουμάκας επίσης. Ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος και η Φώφη, είναι ξένα σώματα.

Αν θέλεις, όποτε θέλεις εδώ είμαστε. Αλλά πάψε να σπέρνεις ζιζάνια, πάψε να πρακτορεύεις μικροσυμφέροντα. Είμαστε εδώ, με τις διαφορές μας, αλλά είμαστε ένα συμπαγές σώμα. Και θα παραμείνουμε έτσι.

Ευχαριστώ για την υπομονή – Χαιρετώ.
Νίκος Μαρής
Συν/χος Πολ. Μηχ/κός.