Γιώργος Γεραπετρίτης: Σφαγή

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Οδηγεί Οδηγεί παθητικά την ελληνική διπλωματία ως πρόβατο επί σφαγή, στην επικείμενη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και μίντια είναι αλλού, αυτή την περίοδο.

Στον Έβρο ολοκληρώνεται η αποτέφρωση της Δαδιάς, υπό της επευφημίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή – με το δουλικό χειροκρότημα των βουλευτών του- στον …εαυτό του και την αρτιότητα της προετοιμασίας του στις πυρκαγιές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει ότι χωρίς τον Τσίπρα, γι’ αυτούς «δεν έχει πλοίο δεν έχει οδό» και απλώς επιλέγουν ποιος θα κλείσει το μαγαζί.

Τα ΜΜΕ «παίζουν» Κασσελάκη – δημόσια παρουσία με στοιχεία Κοσκωτά, Λεβέντη και Νίκου Ξανθόπουλου – που συνεχίζει να κοροϊδεύει όλον τον κόσμο.

Νέο επεισόδιο στη σαπουνόπερα: ενώ ο ίδιος ζήτησε φρουρά για τον εαυτό του και τον… σύντροφό του- τώρα παραμυθιάζει κουτοπόνηρα: η Αστυνομία «έκρινε ότι δικαιούται αστυνομική φύλαξη»!

Από αυτά θα μπορούσε να προκύπτει απλώς η ιλαροτραγωδία στην πολιτική ζωή της χώρας, στη δεύτερη περίοδο Μητσοτάκη.

Αλλά τίποτε δεν είναι τυχαίο: λειτουργούν ως καπνός αποπροσανατολισμού, σε δυο μέτωπα.

-Στο ένα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο διαφθοράς, στο οποίο αναδύεται μια νέα κάστα πλουτιζόντων με δημόσιο χρήμα—αφοσιωμένων στον Νεομητσοτακισμό.

– Στο άλλο επωάζεται εθνικό ανοσιούργημα: η παράκαμψη της Συνθήκης της Λοζάνης, που διαμόρφωσε τα όρια, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, από το 1923.

Εμφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δρομολογεί τον εαυτό του στο ρόλο του μοιραίου Πρωθυπουργού:

-Οι συμφωνίες που προτίθεται να συνάψει με τον Ερντογάν, θα ισοδυναμούν με ελληνική παραίτηση από απαράγραπτα ελληνικά κεκτημένα.

Το όχημα θα είναι η κοινή προσφυγή στη Χάγη, για την οποία αντιδρούν έντρομοι, ακόμη και φανατικοί φιλομητσοτακικοί αρθρογράφοι.

Οταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η Ελλάδα θα έχει λιγότερα δικαιώματα στο Αιγαίο, τα νησιά της θα είναι απροστάτευτα, η Θράκη σε κίνδυνο και το Κυπριακό χαμένη υπόθεση.

Η διεθνής νομιμότητα – όπως την περιγράφει επίμονα ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος – που κατοχυρώνει την εθνική υπόσταση, θα παρακαμφθεί, σε βάρος της χώρας- διαμορφώνοντας όρους μέλλοντος περιορισμού και της κυριαρχίας της.

Οι «πιέσεις συμμάχων και εταίρων να τα βρούμε με την Τουρκία»- που κατήγγειλε, σε ώτα μη ακουόντων, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμαλής- έχουν αποτέλεσμα.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός, δεν θα αποφύγει την απολογία για όσα προκύψουν από μικρομεγαλισμό, ιστορική ακρισία και υπερατλαντική ευθυγράμμιση.

Αλλά η ζημιά θα έχει γίνει.

Σ΄ αυτό το σκηνικό ο πρόθυμος που θα υπογράψει εκ μέρους της Ελλάδα, βρέθηκε, στο πρόσωπο του εξωκοινοβουλευτικού που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτές τις επετειακές μέρες ο Ερντογάν εμφανίζεται ως επικυρίαρχος επιστρέφει σε προσκλήσεις και βιάζει την Ιστορία και την εθνική μνήμη: «οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη το 1922»…

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκει απλώς «βλάβη» στο «κλίμα ηρεμίας, καλής γειτονίας». Και οδηγεί παθητικά την ελληνική διπλωματία ως πρόβατο επί σφαγή, στην επικείμενη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR