Κ. Κυρανάκης: Η “Φωτεινή Ελλάδα” θα είναι μόνο για Έλληνες ή στη ΝΔ έχουν μοιράσει ρόλους;

Του Νίκου Γαλάτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελευσίνα εμφάνισε ένα πρόσωπο ….σοσιαλιστή που θέλει να μοιράζουν οι επιχειρήσεις τα κέρδη τους με τους εργαζόμενους, όταν ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, ο Θέλω να γίνω Άδωνις στη Θέση του Άδωνη εξηγούσε πως τα επιδόματα θα είναι μόνο για Έλληνες- μια έκφραση της Χρυσής Αυγής.

Ο Κυρανάκης τουίταρε το “μόνο για Έλληνες” απαντώντας σε σχόλιο χρήστη στo twitter που έλεγε ότι το μέτρο είναι «κίνητρο για τους γύφτους». Δεν ήταν η μόνη ρατσιστική εκδήλωση από στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Είχε προηγηθεί ο Δαβάκης, πρώην υπουργός της ΝΔ, που προκάλεσε αντίστοιχο σάλο κι ανασκεύασε τις δηλώσεις του:

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται”.

Ο Αθανάσιος Δαβάκης, βουλευτής Λακωνίας-υπεύθυνος του Ιδεολογικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μετά της ΟΝΝΕΔ μάλλον έχει κάνει καλή δουλειά αν κρίνουμε από τον Κυρανάκη που ο Μητσοτάκης βγάζει μπροστά ως το πρόσωπο της ανανεωμένης ΝΔ και της “φωτεινής Ελλάδας”.

«Πρέπει να μιλήσουμε ξανά για τις ιδέες, τις αξίες και τα οράματα του πολίτη που παραμένει σε πείσμα των ΜΜΕ δεξιός και όταν πιέζεται και αηδιάζει πηγαίνει ακόμη δεξιότερα” είχε γράψει σε ένα άρθρο του, αλλά όταν έκανε τις δηλώσεις για τους Αθίγγανους έσπευσε να τις πάρει πίσω, αλλά τονίζοντας πως “οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ».

Η Νέα Δημοκρατία έχει δύο πρόσωπα. Το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς -όπως την εξέφραζε ο γιος του αρχιβασανιστή που διαγράφηκε πρόσφατα για όσα έλεγε για την Έλενα Ακρίτα και το πρόσωπο του “μεταρρυθμιστή” Μητσοτάκη που έχει αντιπρόεδρο τον Γεωργιάδη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Βορίδη. Ποια από τα δύο είναι το πραγματικό θα το μάθουμε σύντομα, αν πάρει την κυβέρνηση.

Προς το παρόν ας ζήσουμε αυτό το παιχνίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη να εκπροσωπείται από πρόσωπα που κάνουν τέτοια σχόλια ρατσιστικά ή δεν θυμούνται το όνομα του Αντεντοκούμπο -που έχει νιγηριανές ρίζες, όπως θα πει ο Άδωνις Γεωργιάδης και μετά βγαίνει ο ίδιος να μιλάει για τον “Γιάννη” που κάνει περήφανη την Ελλάδα.

Δεν κάνουν λάθος, όσοι κατά καιρούς βγαίνουν με θέσεις της Χρυσής Αυγής και τις αναιρούν μετά ή έρχεται ένας άλλος εκπρόσωπος να τους μαζέψει. Η Νέα Δημοκρατία δούλεψε πολύ για να μαζέψει την Ακροδεξιά. Και δεν είναι παραφωνία οι Δαβάκηδες και οι Κυρανάκηδες μέσα στο κόμμα. Απλώς έχουνε μοιράσει ρόλους.