Γιώργος Λακόπουλος: Ο πόλεμος, ο «δεδομένος κ.Μητσοτάκης» και «η περίεργη επίσκεψη στον Ερντογάν»

Συνέντευξη στον Πάρι Καρβουνόπουλο

Ο Γιώργος Λακόπουλος, γνωστός δημοσιογράφος όχι από την τηλεόραση αλλά από τα γραπτά του , μιλά στο militaire.gr για το ντόμινο εξελίξεων που έχει προκαλέσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας. Η Ελλάδα επηρεάζεται δραματικά απ’ αυτές.

Μιλά για το κλίμα αντιρωσικής υστερίας που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Το θέμα είναι ότι για πρώτη φορά στην πολιτική ελληνική ιστορία σε αυτό το κλίμα συμμετέχει και η Ελλάδα. Γιατί άραγε; Ο Γιώργος Λακόπουλος χωρίς περιστροφές ασκεί κριτική στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει απολύτως εχθρική στάση έναντι της Μόσχας αντί να αρκεστεί στην αυτονόητη καταδίκη της ρωσικής εισβολής.

Υπενθυμίζει τις αμερικανικές απειλές που είχε δεχτεί ο Κώστας Καραμανλής όταν ήταν πρωθυπουργός για να διακόψει τις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας. Τώρα η απόφαση είναι «προσωπική επιλογή του κ.Μητσοτάκη… Έχει υπερβεί τα εσκαμμένα… Ήξερε πολύ καλά ότι η βάση στην Αλεξανδρούπολη ήταν μια κίνηση με αντιρωσική στόχευση…. Ήταν έτοιμος να πάει παραπέρα ως δεδομένος όπως ο ίδιος δήλωσε».

Χαρακτηρίζει λάθος «αυτή τη περίεργη ΙΧ επίσκεψη στον Ερντογάν, σε μια εποχή που ο Τούρκος πρόεδρος παριστάνει τον ειρηνοποιό… Ο κ. Μητσοτάκης του έδωσε μια λευκή κάρτα , ένα διαπιστευτήριο για να κάνει τον διαμεσολαβητή σε ζητήματα εισβολών , όταν ο ίδιος είναι εισβολέας και υπερηφανεύεται γι ΄ αυτό».

«Το θέμα της συνεκμετάλλευσης είναι μια πάγια επιδίωξη της Τουρκίας και ο κ.Μητσοτάκης έκανε λάθος δίνοντας ένα ακόμη πόντο στην Τουρκία να προβάλλει τις διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας ως διμερείς διαφορές, για να μπορούν να λένε και οι σύμμαχοι «βρείτε τα», επισημαίνει ο Γ.Λακόπουλος.

Πάμε για εκλογές; Η εκτίμηση του Γ.Λακόπουλου είναι ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν θα πάει σε εκλογές, γιατί η πανδημία του χάρισε το δώρο που λέγεται Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν ήταν το μόνο δώρο της πανδημίας στην κυβέρνηση.

Αυτά και άλλα πολλά στη συνέντευξη του Γ. Λακόπουλου, ο οποίος αυτή τη περίοδο αρθρογραφεί στη προσωπική του ιστοσελίδα anoixtoparathyro. gr και στο ieidiseis.gr . 

Έχει εργαστεί στις εφημερίδες “Το Βήμα”,”Τα Νέα”, “Ελεύθερη Γνώμη”, “Εξόρμηση”, στα περιοδικά “Ένα” και “Ταχυδρόμος”, στην ΕΡΤ, στο Mega και στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Κατά περιόδους ήταν σύμβουλος Τύπου στα Υπουργεία Πολιτισμού, Παιδείας και Εξωτερικών. Το 2009 τιμήθηκε από το Ίδρυμα Μπότση με το “Βραβείο Πολιτικής Αρθογραφίας: Χρήστος Πασαλάρης”, που θέσπισε η Βουλή των Ελλήνων.

Από το Militaire News