Γ. Κουμουτσάκος: Η λέξη «παραίτηση» του είναι άγνωστη

Ο Γ. Κουμουτσάκος είναι παλιό κεντρικό στέλεχος της ΝΔ. Του είχε αναθέσει μάλιστα  την εκπροσώπησή της στην Περιφέρεια Αττικής.

Όταν  ήλθε στα πράγματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε σκιώδη υπουργό Εξωτερικών, αντί της Ντόρας. Δήθεν. Δεν τον έκανε ποτέ υπουργό Εξωτερικών παρότι είναι διπλωμάτης.

Τον έκανε αναπληρωτή υπουργό για τη Μετανάστευση. Αλλά μετά ήλθε ο υφυπουργός Στεφανής και τον καπέλωσε. Και στη συνέχεια ο Χρυσοχοΐδης τον διόρισε υπεύθυνο για την… αλληλογραφία με το εξωτερικό. Τα κατάπιε.

Όταν τα κυβερνητικά παίγνια σ’ αυτό το μέτωπο κατέρρευσαν ο Μητσοτάκης επανέφερε το υπουργείο  Μεταναστευτικής Πολιτικής.   Αυτονόητο ήταν  ότι θα το πάρει ο Κουμουτσάκος. Αν όχι, κάποιο πιο “βαρύ” στέλεχος.

Αμ  δε. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έμεινε στάσιμος. Και υπουργός έγινε όχι απλώς ένας υφυπουργός, αλλά ο θρυλικός… Μηταράκης.

Όλοι ξέρουν γιατί. Κανείς δεν ξέρει γιατί ο Κουμουτσάκος δέχεται τον  συνεχόμενο διασυρμό του. Γιατί μένει στην κυβέρνηση ως υπουργός περιορισμένης ευθύνης, ψελλίζοντας μάλιστα ότι ήταν “η σωστή κίνηση τη σωστή στιγμή”. Ποια απ’ όλες;