Γ. Σγουρός: Φύκια για μεταξωτές κορδέλες η συνεργασία με την Google

Ενώ το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής απαιτεί σοβαρότητα και λύσεις, ο πολυπράγμων κ. Πατούλης μας είπε (βλ. Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Αττικής 25/7/2023) ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Google», ώστε να γίνεται «εισαγωγή στοιχείων σε πραγματικό χρόνο».

Θα όφειλε να γνωρίζει ο κ. Πατούλης ότι αυτό που ισχυρίζεται ότι … θα κάνει, ήδη γίνεται σήμερα και κάθε οδηγός το ξέρει.

Θα όφειλε επίσης να γνωρίζει ότι «προγραμματική σύμβαση» υπογράφεται μόνο μεταξύ φορέων του Δημοσίου. Δεν γνωρίζει άραγε ότι η Google είναι ιδιωτική εταιρία ή …μήπως σκοπεύει να την κρατικοποιήσει; Είναι τόσο άσχετος ;

Τέλος να ενημερώσουμε τον κ. Πατούλη ότι η Δυναμική Διαχείριση Κυκλοφορίας, με «Ανιχνευτές Κυκλοφορίας» και αυτόματη προσαρμογή των σηματοδοτικών προγραμμάτων στην πραγματική κατάσταση της κυκλοφορίας είναι μία από τις πολλές δυνατότητες του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Δυνατότητες για τις οποίες, ο κ. Πατούλης αδιαφόρησε 4 χρόνια τώρα!

Αυτά θα υλοποιηθούν ταχύτατα από τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και τον Γιάννη Σγουρό, με τη συνεργασία Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Μηχανικών, τους οποίους τόσο υποτιμά ο κ. Πατούλης.