Δεν… μιλάνε μεταξύ τους στην οικογένεια Μητσοτάκη;

Με το συμπάθιο, αλλά αυτό που συμβαίνει στις σχέσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τα μέλη της οικογένειας του  ξεπερνάει, τουλάχιστον όσους σκέφτονται κάπως παραδοσιακά.

Και αυτό που συμβαίνει είναι ότι σε κάθε γιορτή των μελών της οικογένειας του, ο ίδιος τους εύχεται μέσω διαδίκτυου. Πρόσφατο παράδειγμα η ονομαστική γιορτή της κόρης του.

Εδώ μια εξήγηση: Όποιος θέλει να μην υπάρχουν στη δημοσιότητα αναφορές στην οικογένεια του δεν τις κάνει ο ίδιος. Δεν τις βγάζει στην επικαιρότητα και από τους πολιτικούς αρχηγούς ως τώρα κανείς δεν το έκανε. Π.χ. στην περίπτωση  του Κ. Σημίτη δεν ξέραμε καν τα ονόματα των παιδιών του.

Συνεπώς μακριά από το ΑΠ ότι αντί να ασχολείται με τον Πρωθυπουργό ασχολείται με την οικογένεια του για να τον πλήξει. Η παρατήρηση γίνεται καλόπιστα.

Υπάρχει μια απορία: Γιατί τους στέλνει διαδικτυακά τις ευχές του; Το πρωί που φεύγουν από το σπίτι για τις δουλειές τους δεν ανταλλάσσουν ευχές; Για όσα μέλη βρίσκονται μακριά δεν υπάρχουν τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μηνύματα;
Γιατι τους ξαναεύχεται μετά; Γιατί χρησιμοπεί το διαδίκτυο; Ποιον ενδιαφέρει πότε έχουν γενέθλια η σύζυγος και τα παιδιά του Πρωθυπουργού;

Είναι ασφαλώς φυσική η ευαισθησία του, η αγάπη και η στοργή του για την οικογένειά του. Και είναι αξιέπαινος γι’ αυτό. Αλλά γιατί πρέπει να αποτυπώνεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Προφανώς  το κάνουν και άλλοι άνθρωποι. Αλλά αυτοί δεν είναι πρωθυπουργοί. Και δεν βρίσκονται υπό την κρίση των πολιτικών και των ΜΜΕ.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε ως τμήμα του πολιτικού μάρκετινγκ στο οποίο βάσιζε τη δημόσια παρουσία του στην αντιπολίτευση, ως πρωθυπουργός μάλλον δεν ωφελείται.

Αν το κάνει για λόγους προοπτικής της… δυναστείας, ακόμη χειρότερα.