Δεν υπέβαλε τελικά την παραίτησή του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Παρά τις δηλώσεις του ότι θα παραιτηθεί της βουλευτικής έδρας μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει την απόφασή του για μερικές μέρες ακόμη, μέχρι και την ψήφιση του Πρωτόκολλο Εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή, πάντως, το Πρωτόκολλο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα και να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε από χθες ενημερώσει ότι θα παραδώσει σήμερα την έδρα του ενώ το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV, είχε επαναλάβει τη δέσμευσή του.

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής στο οποίο προσήλθε σήμερα για να παραδώσει την παραίτησή του. Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την έδρα του κ. Παπαχριστόπουλου θα πάρει τελικά ο Τέρενς Κουϊκ, ο οποίος το πιθανότερο είναι να ενταχθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

CNN GREECE