Δεξιοί, μαζέψτε τον!

Του Ιωάννη Δαμ΄ίγου

Αυτό που συμβαίνει στην πολιτική σήμερα, βλάπτει όλα τα κόμματα, πλην των ακροδεξιών φασιστικών. Απαξιώνει συλλήβδην την πολιτική  κουλτούρα των, έστω, δημοκρατικών δυνάμεων, όπου και αν εντάσσονται στον κομματικό χάρτη.

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση, με τον “ακραίο” σε συμπεριφορές πρωθυπουργό, προσβάλει όλον τον υγιή πολιτικό κόσμο και έχει παρασύρει ύπουλα και διαβρωτικά, δηλητηριάζοντας την δεξιά παράταξη. Οι προσωπικές εμπορικές εργασίες και συναλλαγές που συνάπτει ανερυθρίαστα, εκμεταλλευόμενος την κομματική ασυλία κάτω από την “ιδεολογική” σημαία της ΝΔ, με περίεργες φιγούρες του περιθωρίου, έως και υποκόσμου, προσβάλουν την ίδια την παράταξη της δεξιάς και όχι μόνο. Έχει μεταφέρει έντεχνα, την όποια ακραία και αυταρχική αντίληψη του άμεσου κέρδος, με οποιοδήποτε κόστος, σε όλους τους πολιτευτές του! Διδάσκει την αρπαχτή, ως αξίωμα!

Μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ, αισθάνεται την βίαιη αυτή συμπεριφορά ως αυτοσκοπό και δείχνει να μην συναινεί σε αυτή. Η πολιτική αντιπαράθεση έχει μεταλλαχθεί σε υπέρμετρο οπαδικό μίσος, που βοηθά άμεσα τους σκοπούς του ενός. Αδυνατώντας να υπερασπισθούν την προσωπική τους υπόσταση, οι πολιτευτές του, θυσιάζουν την ίδια την αξιοπρέπειά τους, ίσως και από φόβο, υπηρετώντας έναν ντήλερ!

Εξόφθαλμες παρανομίες, ανίερες επιθέσεις και σπίλωση μέσω ψευδών νομικών κατηγοριών ακόμη και δημοσιογράφων, συνιστούν απαξίωση πολιτικού λόγου, απαξίωση δημοκρατίας, απαξίωση αρχών και ήθους. Πότε θα αντιληφθεί κάποιος από τους δεξιούς, ο Κ. Καραμανλής λόγου χάρη, πως πρέπει να σταματήσει αυτή η ανορθόδοξη και χαρακτηριστικά ντροπιαστική πορεία της ΝΔ; Είχε κάποτε χαρακτηρίσει “νταβατζήδες” αυτούς που προσπάθησαν να τον χειραγωγήσουν!

Τώρα πως τους αποκαλεί όλους αυτούς τους νονούς της νύχτας; Ας μιλήσει κάποιος, επιτέλους! Ή ανέχονται αυτή την ντροπή ή δειλιάζουν να αναμετρηθούν με τον επιχειρηματία πρωθυπουργό! Ο αυταρχικός αυτός δρόμος, είναι ολισθηρός για όλη την πολιτική του τόπου. Το τίμημα θα πληρωθεί απ’  όλους. Γιατί είναι εις βάρος όλων, πλην επιχειρηματία!

Η τοξικότητα επιφέρει μόνο ανάλογα αποτελέσματα. Η λογική της ισορροπίας παράγει πολιτικό έργο, η παράλογη ανισορροπία παράγει μόνο παράνομο κέρδος!Που σαφώς δεν τον ενδιαφέρει! Επειδή ακριβώς δεν είναι πολιτικός!