Δημοσκοπήσεων το …. ανάγνωσμα

Του Λουκά Ρόδη


   Με αφορμή μια εντελώς πρόσφατη  δημοσκόπηση, που μέσα σε όλα τα άλλα υπάρχει το πλέον ” σταθερό ” ερώτημα για την πρόθεση ψήφου της επόμενης Κυριακής, αναρωτιέμαι το εξής:

Ποιες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις αυτών που ” παραγγέλνουν ” αυτές τις δημοσκοπήσεις και γιατί τόσο καημός με την πρόθεση ψήφου; 

Εδώ νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα : υπάρχει κεφαλαιοποίηση της μέχρι τώρα εκστρατείας ενάντια σε ότι τους “βγάζει γλώσσα “.

Επιβεβαιώνουν ότι η μέχρι τώρα πλύση εγκεφάλου έχει κάνει καλά τη δουλειά της, ο λαός εξυμνεί τον ” ηγέτη ” των διαγγελμάτων και η εξαιρετικά επικίνδυνη υγειονομική κρίση, τους δίνει την “αβάντα ” να πριμοδοτήσουν την επίπλαστη σιγουριά που αποπνέει η σημερινή κυβέρνηση για τα πάντα, ενώ γνωρίζουν ότι τα δύσκολα ( και δη για τη μεσαία τάξη ) είναι μπροστά μας. 

Δεν αμφισβητώ ότι τα μέτρα της πολιτείας ” δούλεψαν “, φαίνεται ότι αργά αργά η χώρα και οι πολίτες της θα βγουν από αυτήν την επείγουσα κατάσταση, με το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές να είναι σχετικά πολύ μικρό. Το θέμα είναι όμως τι θα γίνει με την αμέσως ” επείγουσα ” κατάσταση που δυστυχώς η διάρκεια της δεν θα είναι 2 ή 3 ή 4 μήνες. 

Το επόμενο διάστημα και αφού η υγειονομική κρίση θα έχει κοπάσει, η χώρα χρειάζεται και αντιπολίτευση. Είναι ανέντιμο η αντιπολίτευση να πνίγεται από όπου και να προέρχεται αυτή, η δημοσίευση τέτοιων δημοσκοπήσεων μεσούσης τέτοιας περιόδου και με ερωτήματα περί πρόθεσης ψήφου είναι τουλάχιστον προκλητική για τον υγιώς σκεπτόμενο πολίτη.  

Δίνεται με ολοένα και περισσότερη σιγουριά η εντύπωση ότι κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες ” απυρόβλητου ” γι’ αυτούς, αλήθεια γιατί ;   Ακόμα και να καταφέρουν να το διατηρήσουν μέχρι τις εκλογές ( άκουσον, άκουσον ….), μετά θα κληθούν, αν όχι να ανορθώσουν οικονομικά την μεσαία τάξη, τουλάχιστον να μην αφήσουν να καταρρεύσει το βιοτικό της επίπεδο ( για να έχουμε και ” ρεαλιστικές ” προσδοκίες ).

Εδώ τα πράγματα θα αρχίζουν να ζορίζουν, η κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την επερχόμενη οικονομική κρίση, χρειάζεται και ουσιαστική αντιπολίτευση, είναι προς όφελος της χώρας. Ο ανήθικος εκμηδενισμός της, είναι προάγγελος δεινών για την χώρα.

Το πάθος ορισμένων να εξαφανίσουν τους αντιπάλους, δεν οφείλεται φυσικά στην ατελείωτη αγάπη τους για την πατρίδα που δήθεν θέλουν να την προστατέψουν από τους ” κατσαπλιάδες” . Θέλουν να δρουν ανενόχλητοι, να μην μπαίνει κανείς στα χωράφια τους, να αρμέγουν την ” ισχνή ” αγελάδα και στους υπόλοιπους ( …ξέρετε αυτούς της μεσαίας τάξης ) να ” πουλάν ” ηγετιλίκι και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

  Έχουν την πεποίθηση ότι θα συνδυάσουν τα ευφάνταστα επικοινωνιακά τερτίπια τους με μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση  ( που τόσο σφοδρά θέλουν ) και νέο κατ’ ουσίαν μνημόνιο που κακά τα ψέμματα το θέλουν και οι ίδιοι, άλλωστε σύμφωνα και με κάποιους : ” τα μνημόνια αν δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τα είχαμε εφεύρει “.

Απ’ ότι φαίνεται όλα λειτουργούν για την επαναφορά της κατάστασης πριν το 2010. Η γνωστή ελίτ θα κάνει τις ” δουλίτσες ” της, είς υγείαν των κορόϊδων, θα μας γεμίζει με αισιοδοξία για τις επενδύσεις που όλο θα έρχονται και όλο στο δρόμο θα ‘ ναι και η ζωή θα συνεχίζεται….