Δημοσκόπηση ΜRB: Στις 6,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ

Προβάδισμα 5,9 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3% με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στις 6,4 μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και το ΚΚΕ με 5,4%. Η Ελληνική Λύση είναι το επόμενο κόμμα με 4,8% ενώ το Μέρα25 συγκεντρώνει 3,1% και το κόμμα «Έλληνες» 2,7%.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιτραπεί η κάθοδος στις εκλογές στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, το 63% συμφωνεί με την τροπολογία για την απαγόρευση, ενώ το 26,3% διαφωνεί. Σε έρευνα για το πού θα μετακινηθούν οι ψηφοφόροι του αν δεν κατέλθει στις εκλογές, ένα 22% οδεύει προς τη Νέα Δημοκρατία ενώ ένα 27% κινείται προς την Ελληνική Λύση.

Σχετικά με το πρόσωπο που θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 38,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 30,4% ενώ στο 25% είναι η επιλογή «Κανένας».

Αναφορικά με το ποια προβλήματα της καθημερινότητας είναι πιο σοβαρά για τους πολίτες, τα πρωτεία κατέχει η ακρίβεια με 46,3% ενώ στη δεύτερη θέση είναι η έλλειψη διαφάνειας και η διαφθορά με ποσοστό 15,6%. Η ανεργία ακολουθεί με 11,3% και τα Ελληνοτουρκικά με 8,2%. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συγκεντρώνει 4,8%, το μεταναστευτικό 4,1% και η εγκληματικότητα 3,9%.

Η ταυτότητα της έρευνας

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που η πλειοψηφία ζητεί να απαγορευτεί η κάθοδος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές.

Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι δηλώνουν πως θα ψηφίσουν με κριτήριο την ακρίβεια, ενώ απαντούν πως το «Καλάθι του νοικοκυριού» δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ακρίβειας.