Μα ρίξτε κάτι επάνω σας

Του Ιωάννη Δαμίγου

Πέρα από τον δημόσιο και πανευρωπαϊκό εξευτελισμό σας, πέρα από τον πολιτικό διασυρμό σας και μετά από την καταρράκωση και την εκούσια εκχώρηση της αξιοπρέπειάς σας σε σκοτεινούς σκοπούς και υλικές παράνομες απολαβές, ρίξτε κάτι επάνω σας!

Περιφέρεστε ξεβράκωτοι πια, επιδεικνύοντας την κατάντια σας, ξεπερνώντας κάθε όριο αναλγησίας και εκτροπής, παραδομένοι στην ακροδεξιά κατηφόρα σας, παρασύροντας μια χώρα σε βίαιη επιστροφή στις πιο μαύρες εποχές με δική σας ευθύνη όπως πάντα. Αλαλάζοντας και χλευάζοντας ακόμα και στην βουλή, στον όποιο πολιτικό αντίλογο, σαν αγέλη άγριων ζώων έτοιμη να κατασπαράξει αυτούς που τολμούν να την καταγγείλουν. Αυτούς που αντιστέκονται στα αισχρά πωλητήρια όλης της χώρας, που εισπράττετε εσείς και η παρέα σας ξεδιάντροπα από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε την διακυβέρνηση αυτού του τόπου.

Αθεράπευτα προκλητικοί και θρασείς οι άρπαγες κινητών και ακινήτων του πόνου και του κόπου ενός λαού, ξεκάθαρα ταγμένοι στην λεηλασία του. Η αλήθεια, που έκαναν και κάνουν ό, τι μπορούν για να αποκρύψουν, τους ξεγύμνωσε αφαιρώντας και το τελευταίο φύλο συκής. Πιο ένοχοι από ποτέ, με αποδείξεις, ονόματα, διευθύνσεις και υπογραφές, συνεχίζουν να εκτίθενται χωρίς την παραμικρή αναστολή όλοι τους, χωρίς να ξεχωρίζει κανείς.

Μα ρίξτε κάτι επάνω σας, επιτέλους, ότι βρείτε από τα ξεσκισμένα ιμάτια της βιασμένης δημοκρατίας. Τσίτσιδοι θα βρεθείτε σύντομα στα εδώλια, όχι μόνο πολιτικών ευθυνών, αλλά και ποινικών κατηγοριών, απολογούμενοι όπως αρμόζει σε παράνομους. Νόμιμα με τις ταμπέλες 5046c και τις υπόλοιπες, να υπενθυμίζουν εκβιασμένους στόχους νέας εγκληματικής οργάνωσης. Στιγματισμένοι και επίορκοι πολιτευτές, που ασέλγησαν και εξακολουθούν να ασελγούν παντοιοτρόπως και αδίστακτα εναντίον της δυναστευμένης κοινωνίας.

Πλησιάζει όμως η στιγμή, που θα στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου, σε αυτό το σύνολο των τυχοδιωκτών, για να σώσει ο καθένας το τομάρι του, εκβιαστές και εκβιασμένοι. Και θα γελάσει κάθε πικραμένος, από αυτά που θα έρθουν στην επιφάνεια. Περίσσεψε η λάσπη και η διαστροφή, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια της ευθέως, ναι, αλητείας, συκοφαντίας και τυμβωρυχίας. Οι ημέρες μετρούν πλέον αντίστροφα και η Νέμεσις θα αποδώσει τα δέοντα. Μα ως τότε, γιατί το θέαμα είναι αποκρουστικό, ρίξτε κάτι επάνω σας.