Δημ. Ευθύνη: Τίποτα δεν αλλάζει. Απλά μας «πουλάνε παπά»

Συμφωνία «Ωμέγα-Άλφα» Τσίπρα-Ιερώνυμου:  Ελλάδα, 2018 μ.Χ.

Ζούμε ιστορικές στιγμές στην τέχνη της δημιουργίας πολιτικών ψευδαισθήσεων και μαγικών εικόνων.Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας συναντώνται και συμφωνούν:

Α) Να μην αλλάξει τίποτε. Να παραμείνουν τα πράματα ως έχουν.Β) Να διατυπώσουν αυτή τη συμφωνία με λόγια που θα φαίνεται ότι άλλαξε ριζικά κάτι.

Έτσι συμφωνούν σε δεκαπέντε σημεία που είτε το ένα αναιρεί το άλλο, ή επαναλαμβάνει αυτά που ήδη ισχύουν, και χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι:

Σημείο 3: Το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία αναγνωρίζουν ότι οι κληρικοί δεν θα νοούνται στο εξής ως δημόσιοι υπάλληλοι και ως εκ τούτου διαγράφονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. 

Σημείο 4: Το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει ετησίως στην Εκκλησία με μορφή επιδότησης ποσό αντίστοιχο με το σημερινό κόστος μισθοδοσίας των εν ενεργεία ιερέων, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις μισθολογικές μεταβολές του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Ιστορία εν προκειμένω δεν θα έχει τίποτα για να κρίνει και πολλά για να γελάει.

Η Συμφωνία αυτή μπορεί να μείνει γνωστή και ως η Συμφωνία «Ωμέγα-Άλφα» κι αυτό γιατί όποιος διαβάζει το Σημείο 3 κάνει «Ωωω!» και όταν μετά διαβάσει το Σημείο 4 κάνει «Ααα…».

Γελάει ο κόσμος, γελάμε κι εμείς, αλλά γελάμε πικρά.

Δεν προκαλεί δυστυχώς πλέον κάποια έκπληξη ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα καταντάει για άλλη μια φορά αντικείμενο πρόχειρου πολιτικαντισμού και εξαπάτησης της κοινής γνώμης.

Η χώρα έχει ανάγκη επιτέλους από στοιχειώδη υπευθυνότητα και σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα αξιώματα.

Υ.Γ.: Η Δημοκρατική Ευθύνη είχε ήδη αποστείλει από τις 3 Σεπτεμβρίου 2017 επιστολή στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς να λάβει απάντηση. Δείτε την εδώ:

https://www.naftemporiki.gr/story/1273669/dimokratiki-euthuni-epistoli-stous-politikous-arxigous-gia-tin-anatheorisi-tou-suntagmatos και

https://www.protothema.gr/politics/article/711295/dimokratiki-euthuni-protasi-sta-kommata-gia-sudagmatiki-anatheorisi/