Δημ. Παπαγγελόπουλος: “Σαν τον ήρωα του Κάφκα”

«Η προανακριτική παραβίασε συνειδητά και συστηματικά το Σύνταγμα» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

«Παρακαλώ να μου πουν γιατί κατηγορούμαι και ακόμη δεν μου λένε. Ζητάνε ποινική δίωξη με ένα πόρισμα προαποφασισμένο, ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν στην περίπτωσή μου» είπε για να προσθέσει «η συρραφή του κατηγορητηρίου προκύπτει από δηλώσεις των ίδιων των μελών και τι έχει γραφτεί στον Τύπο. Μαύρη σελίδα για τη Βουλή και τη Δημοκρατία. Πρόκειται για έκθεση ιδεών από νομικές ακροβασίες και λογικές ή μάλλον παράλογες ακροβασίες».

«Προσπαθούν με μαφιόζικες μεθόδους να κάνουν ότι έκαναν σε μένα με άλλους υπουργούς. Κασέτες παντού με παράνομες μαγνητοφωνήσεις. Θα τις αγοράζουμε στα περίπτερα σε λίγο. Εγώ ήμουν η αρχή, αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Τώρα στοχεύουν τον Παππά και τη Γεροβασίλη. Δεν θα είναι οι τελευταίοι, ήδη οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου-Βασιλειάδη. Η παταγώδης αποτυχία στην οικονομία δεν μπορεί να καλύπτεται από τα παπαγαλάκια».

«Υπάρχουν και χειρότερα, απειλούνται και διασύρονται εισαγγελείς, παρεμβαίνουν ανεπίτρεπτα στη Δικαιοσύνη υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη της» ανέφερε και έστρεψε τα βέλη του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, αναφέροντας δηλώσεις του όπου έλεγε ότι πρέπει οι υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνώνται να είχαν αρχειοθετηθεί ή να αρχειοθετηθούν τώρα.

«Αναλογιστείτε πόσο επικίνδυνο φαινόμενο για τη δημοκρατία μας είναι να διωχθούν εισαγγελείς και δημοσιογράφοι απλώς επειδή έκαναν τη δουλειά μου. Δέκα δημοσιεύματα του Βαξεβάνη, πέντε του Φιλιπάκη και δύο άρθρα της Παπαδάκου για θέματα που δεν είχαν καμία σχέση με εμένα και τα περισσότερα ήταν σε περίοδο που δεν ήμουν ούτε υπουργός, ούτε εισαγγελέας. Αυτά επιδιώκει να τα μετατρέψει σε στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης η προανακριτική» είπε ο πρώην υπουργός και κατήγγειλε, ακόμη, ότι υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα που εδώ και μήνες προαναγγέλλουν τη σύσταση της προανακριτικής, τις ενέργειές της, ποιοι μάρτυρες θα κληθούν, τι θα καταθέσουν.

Εξαίρεσε παράνομα από μέλη τους Τζανακόπουλο και Πολάκη παράνομα.Εξέτασε κατά παράβαση του άρθρου 86 πρόσωπα που δεν γνώριζαν, δεν είχαν καμία σχέση με τη Novartis. Αυτό το λιγότερο συνιστά κατάχρηση εξουσίας και τότε έσπευσαν, κατόπιν εορτής, να κάνουν διεύρυνση κατηγορητηρίου» πρόσθεσε για να συνεχίσει «μετά την διεύρυνση δεν εξέτασαν κανένα μάρτυρα. Δεν συνέλεξαν άλλο αποδεικτικό μέσο, απλώς με κάλεσα να δώσω εξηγήσεις. Δεν κάλεσαν ούτε τον μηνυτή μου, τον κ. Σαμαρά»

Κατοχικό δικαστήριο

Αναφερόμενος στη συμφωνία ΗΠΑ-Novartis, είπε ότι είναι η πρώτη χαριστική βολή στο θέμα της σκευωρίας και η δεύτερη είναι το πόρισμα Σοφουλάκη.

«Είναι δυνατόν να πλήρωσε εκατοντάδες εκατομμύρια πρόστιμο για γιατρούς και νοσηλευτές; Πόση επιρροή είχαν γιατροί και νοσηλευτές μέσα στην κυβέρνηση; Η αλήθεια είναι αυτή όσο και να παραποιείτε όσο και να μπουκώνετε τα συστημικά μέτρα» είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και αναφέρθηκε σε τρία σημεία που είχε πει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φρουζής:

  • Είμαστε οι πρώτοι που ξέρουμε τι θα συμβεί στο υπουργείο
  • Είναι τα ίδια άτομα που παίρνουν τις αποφάσεις που μας πληροφορούν
  • Μας ενημερώνουν για τα επόμενα βήματά τους και για αυτό μπορούμε να τους επηρεάσουμε προς το δικό μας συμφέρον.

Ανάμεσα σε άλλα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι:

  • Αν του ασκηθεί δίωξη, πρέπει να συμπαραπεμφθεί ο Παναγιώτης Αθανασίου διότι πριν το ταξίδι για τη συνάντηση με τον Φαλσιανί, είχε εξετάσει τον κ. Παπασταύρου ως ύποπτο. Τους δε εισαγγελείς που έκαναν το ταξίδι, τους έστειλε για έρευνα στο σπίτι του Σταύρου Παπασταύρου στη συνέχεια.
  • «Όπως προκύπτει για τη συμπεριφορά του κ. Μιωνή, είναι τέρας αξιοπιστίας. Είχε καταγγείλει αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του, τον κ. Πλεύρη. Μπαίνω στον πειρασμό να πω ότι διαδέχθηκα τον κ. Βορίδη στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίασε τον κ. Μιωνή και ήταν μέλος και ο κ. Πλεύρης» σημείωσε δηκτικά.
  • Ο Μιωνής ωρυόταν ότι έχει καταβάλλει τεράστια δικαστικά έξοδα στη δικαστική διαμάχη με τον εκδότη Φιλιππάκη, ήταν εύλογο λοιπόν το ερώτημα του ποιος θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα.
  • «Ο Μιωνής είναι και πράκτορας Θ-Β. Με τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της παράνομα ηχογραφημένης συνομιλίας, έχει διαπράξει κατασκοπεία. Ζητάει ονόματα πρακτόρων του FBI, μιλάει για τις τηλεφωνικές συνομιλίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών».

«Εντελώς παράνομη η άσκηση δίωξης στην Τουλουπάκη»

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε εντελώς παράνομη την άσκηση δίωξης κατά της Ελένης Τουλουπάκη, σημειώνοντας ότι μία ημέρα πριν από την κατάθεση του πορίσματος Ζαχαρή, είχε προηγηθεί η κατάθεση του πορίσματος Σοφουλάκη, ο οποίος συμπέρανε ότι η δικογραφία κατά της εισαγγελέως διαφθοράς έπρεπε να μπει στο αρχείο.

Αναφορικά με το πόρισμα Ζαχαρή, είπε ότι είναι νομικά αβάσιμο, επισημαίνοντας στο γεγονός ότι σκέλος της υπόθεσης που αφορά στους επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, Ντζούρα και Μανώλη, αρχειοθετήθηκε.

«Είναι ποτέ δυνατόν η Τουλουπάκη να τα… έκανε όλα μόνη της;» διερωτήθηκε ειρωνικά, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε δηκτικά «αχ Τουλουπάκη Τουλουπάκη ξύλο που θα το φας, πήγες να τα βάλεις με τη διαφθορά».

Ο Ζαχαρής έχει εκβιαστεί

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, αναφορικά με τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης στην Ελένη Τουλουπάκη μέσω του πορίσματός του.

Επικαλούμενος δημοσίευμα εφημερίδας, εξέφρασε την άποψη ότι ο Ζαχαρή «εκβιάστηκε, αλλά δεν ξέρω υπέκυψε».

Κατέθεσε στα πρακτικά δημοσίευμα της εφημερίδας «η Άποψη», το οποίο υπενθύμιζε στον αντεισαγγελέα την εμπλοκή του σε «ροζ υπόθεση» στο παρελθόν.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο των Αγγελή και Ράικου, μίλησε για προφανή ψευδορκία τους που αποδεικνύεται σε διάφορες φάσεις, επεσήμανε τις τρομακτικές αντιφάσεις τους αλλά και στην οικονομική σχέση της Ράικου με τη Novartis. Όπως ανέφερε η υπεσυνταγογράφηση του συζύγου της, ιδιαίτερα σε υπέργηρους, που προκάλεσε ζημιά 1,7 εκατ. ευρώ στο δημόσιο διαπιστώθηκε από ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή με υπουργό τον Βασίλη Κικίλια της ΝΔ και όχι την Τουλουπάκη.

«Το 2012 πριν τις εκλογές η κυρία Ράικου οργάνωσε καταδρομική επιχείρηση στο σπίτι Τσοχατζόπουλου που συνελήφθη μπροστά στις κάμερες, που τυχαίως ήταν εκεί με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί το ΠΑΣΟΚ και να ωφεληθεί ο στενός της φίλος Αντώνης Σαμαράς».