Δια-πράττω ό,τι νάναι

Του Γιάννη Πανούση

 

Οι άνθρωποι κολυμπούν ακίνητοι

Στ.Σταυρόπουλος,

Πιο νύχτα δεν γίνεται

Δεν ζούμε σε περίοδο αλλαγής ή ανατροπής κανόνων αλλά σε συνεχή διαφοροποίηση πλαισίου αναφοράς. Από το αστικό beati possidentes [μακάριοι οι κατέχοντες] έχουμε –βιαίως κι όχι ανεπαισθήτως- εισέλθει στο’ μαγικό κόσμο’ της αριστερής[;] απο/παρα/πλάνησης των υπερηφάνως πτωχευσάντων.

Όλοι μιλάνε για όλα ενώ οι περισσότεροι αγνοούν τα πάντα. Οι μυημένοι ερμηνεύουν κατά το δοκούν και οι υπόλοιποι απλώς παπαγαλίζουν.

Διαφόρων βαθμών άφρονες διαμορφώνουν –με όρους καμαρίλας- νέα[;] ήθη και νέα[;] πολιτική ηθική[;].

Από τη θεία κηλίδα-κατάρα για τις αμαρτίες μας περάσαμε στην κατανομή άνωθεν διατεταγμένων πολιτικο-οικονομικών συμφορών με βάση την αριστερή[;] αντίληψη περί του Καλού και του Κακού [η οποία στερείται ουσίας αλλά όχι επιπτώσεων]

Ευλύγιστοι και οσφυοκάμπτες ‘’πολιτικοί[;]’’ φίλοι κάποιων πολιτικών επιχειρούν ν’αντιστρέψουν την Ιστορία για να κρύψουν, μέσα σε άναρθρες κραυγές,το παρελθόν τους.

Δημοσιογραφική σκόνη εξαφανίζει –με το αζημίωτο- ποιοί ήταν και πώς έδρασαν διάφοροι πρωτοκλασσάτοι προτού, δια της κομματικής[;] επιφοιτήσεως, δουν το’ αριστερό’ τους φως ανοικτό και μπουν στα υπουργεία και αλλαχού [αλλάζοντας εν μία νυκτί αρχηγό].

Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι γνωρίζουν πότε θα αποσύρουν τέτοιους τύπους μετάλλαξης από την κυκλοφορία για να μη συνεχίζουν να βλάπτουν την υγεία της Αριστεράς αλλά μέχρι τότε ας απαγορευθεί στους αστοιχείωτους να κάνουν δηλώσεις για θέματα που αμφιβάλλω αν γνωρίζουν το βάθος και το πλάτος τους.

ΥΓ. Θυμίζω, προς κάθε κατεύθυνση, ότι στην αρχαιότητα οι δήμιοι ήσαν δούλοι.

ΥΓ2. Υπενθυμίζω στον Πρωθυπουργό ότι η θεωρία του Ηράκλειτου ’’το εναντίον εστί φίλον εναντίω’’ είναι στην πολιτική και ψευδής κι επικίνδυνη.