Είναι σεξιστής ο Άδωνις Γεωργιάδης; Αλλά και οι άλλοι βασανίζουν τους μαύρους.

Του Γ. Λακόπουλου

 Η κατάσταση στη ΝΔ σε ό,τι αφορά τη σχέση των ευπρεπών της βάσης της με τον Άδωνι Γεωργιάδη φτάνει στο απροχώρητο. Για πολλούς είναι σαν το γνωστό λογοπαίγνιο για κάποιον που πέταξε το μωρό και κράτησε τ’ απόνερα. Κάποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: τον κρατάει ως αντιπρόεδρό του- την ώρα που οι διαφημιστές  του προβάλλουν, με έμμεσα ιντερνετικά κόλπα, ότι «είναι ευαίσθητος». Η ευαισθησία δεν δένει με την υποκουλτούρα του Γεωργιάδη.

Πολλοί Νεοδημοκράτες επιμένουν ότι ο Άδωνις έπρεπε να είναι ήδη εκτός ΝΔ. Πέραν  των άλλων και για σεξιστικές συμπεριφορές. Το επισήμανε σε ανύποπτο χρόνο ο ευθύβολος Βαγγέλης Αντώναρος: «Ο σεξιστής, εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος δοτός αντιπρόεδρος, αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης». Εκτός ΝΔ όμως βρέθηκε ο Αντώναρος -γι’ αυτό το σχόλιο…

Τώρα οι κατηγορίες για τον σεξισμό του Άδωνι επανέρχονται. Ανέβασε στον λογαριασμό του ένα πανάθλιο τουΐτ μιας κυρίας -γνωστής του ή όχι δεν  ξέρουμε- κατά της Ρένας Δούρου για «φρεσκοφουσκωμένα χειλάκια» και «μπουτούδες».  Και όταν είδε τις φάπες να έρχονται σύννεφο είπε ότι αυτός απλώς μια ξένη ανάρτηση δανείσθηκε.

Ως άνθρωπος που ασχολείται όλη μέρα με το διαδίκτυο ξέρει ότι ανάρτηση άλλης ανάρτησης σημαίνει αποδοχή της. Στραπατσαρίστηκε άλλωστε πρόσφατα γι’ αυτό: αναγκάσθηκε να κατεβάσει από τον λογαριασμό του ανάρτηση από τον γιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού που έβριζε χυδαία την Τουρκία.

Ο Άδωνις το υιοθέτησε για να κολακέψει τους Εβραίους-τους οποίους έβριζε παλιότερα. Αλλά κάποιος του τράβηξε το αυτί και το μάζεψε -με τη διόλου γενναία  δικαιολογία ότι …απλώς το ανάρτησε, δεν ήταν δικό του. Είναι η δικαιολογία του κάθε φορά που αναγκάζεται να τα μαζέψει και να γλύψει εκεί που έφτυνε.

Τώρα πρόσθεσε ότι… το ίδιο έκανε και ο Καμμένος -το  συμπληρωματικό του μέγεθος στην πολιτική. Και τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον  αποδοκίμασε. Κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους…

Πράγματι και άλλοι κάνουν σεξιστικές δηλώσεις- και Συριζαίοι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επέρχεται συμψηφισμός και απαλλάσσεται ο ιεροφάντης της ευτελούς πολιτικής αντιπρόεδρος της ΝΔ. Γι’ αυτόν είναι  χούι, όπως δείχνουν ποικίλα περιστατικά.

Σήμερα ήταν η Δούρου, προχθές ήταν η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, στην οποία έκανε τη χυδαία ερώτηση: «Άμα σας πει κάποιος στο Τουΐτερ ότι κάνετε βίζιτα, θα σας άρεσε ;». Παλιότερα  επιτίμησε στη Βουλή την Αννέτα Καββαδία: «Μην μου το παίζετε εδώ πέρα παρθένα». «Ανήξερη ήθελα να πω» διόρθωσε όταν του την έπεσαν οι άλλοι.

Γενικά  ένα πρόβλημα με τις γυναίκες πολιτικούς το έχει. Αντίθετα του αρέσει το αντριλίκι. Π.χ. όταν ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε ότι θα ψήφιζε «ναι» στο δημοψήφισμά του 2015 ο Γεωργιάδης δήλωσε: “Στ’ αλήθεια τον είχα ξεχωρίσει! Άντρας με το “Α” κεφαλαίο». 

 Στη γραμμή Σαμαρά που είπε στη Βουλή ότι είναι «της αντρικής σχολής». Άλλωστε ο Άδωνις είναι -ως «ιστορικός»- και συγγραφέας βιβλίου για το «φαινόμενο» της ομοφυλοφιλίας στην Αρχαία Ελλάδα, που εξέδωσε το 2002. Εκεί προσπαθεί να αποδείξει ότι «η τάσις αυτή» αντιμετωπίζονταν «ιδιαιτέρως αρνητικά» από τους αρχαίους.

Και ανέλαβε αυτή την ιεραποστολική δραστηριότητα διότι «εντέχνως διαχέεται η άποψις ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν πολύ ανεκτικότεροι ημών απέναντι αυτή τη «συνήθεια»  και ότι “η ομοφυλοφιλία ήταν μια πράξις όχι μόνον αποδεκτή, αλλά σχεδόν επιβεβλημένη για κάθε μορφωμένο Έλληνα της εποχής» .

Πού τα είδε αυτά ο θεός και η ψυχή του. Με το βιβλίο αντικρούει όσους «θέλουν να μας πείσουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι το «φυσιολογικό» και “όσοι δεν έχουν αυτή τη συνήθεια, τρόπον τινά, υστερούν έναντι των υπολοίπων». Το έκανε δηλαδή για εθνικό σκοπό.  Γιατί είχε αγανακτήσει με όσους καλλιεργούν την ιδέα της ομοφυλοφιλίας και άλλα «φαινόμενα παρακμής».

Από το βιβλίο του προκύπτει ότι βγήκε από τα ρούχα του επειδή στην Ολλανδία νόμος επιτρέπει την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια, στη  Νορβηγία ότι υπουργός παντρεύτηκε «τον φίλο του». Αυτά το 2002. Δεκαέξι χρόνια αργότερα τα επέβαλε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.