Είστε για άλλη μια;

Του Ιωάννη Δαμίγου

 

Άσχημα τα νέα, τα τραπεζικά νέα από την Γερμανία, σε μια τραγική επανάληψη για την Ελλάδα της “πλάτης”, μια και η Deutsche Bank πνέει τα λοίσθια. Ποια κατοχικά δάνεια ζητάμε πίσω; Εδώ είναι πολύ πιθανό, έχοντας δείξει εξαιρετικά υπεύθυνη στάση στο πρόσφατο παρελθόν, να κληθούμε για μια νέα διάσωσή της με νέα μνημόνια.

Είστε για άλλη μία;Θα πληρούμε όλες τις προδιαγραφές οσονούπω, καθώς θα έχουμε μια συγκυβέρνηση προοδευτική με δεκανίκια, έμπειρη να αντιμετωπίσει τέτοιες οικείες πλέον καταστάσεις ή κάποια “ειδικού σκοπού” ακόμα, πάντα  πρόθυμη. Οι συνθήκες είναι πιο ώριμες και από τότε, καθώς όσα δεν προλάβει ο άπληστος, θα τα μαζέψουν νόμιμα οι δανειστές. Γιατί πολύ ξανοιχτήκαμε τελευταία στην χώρα της χαράς και της λύπης, με ειδών “καλάθια” προσφορών, διάφορα pass, αυξήσεις κατώτατου μισθού, ακόμα και με συγκεντρώσεις ποικίλων ευκαιριών.

Διαβήκαμε τον Ρουβίκωνα  απαιτώντας αλμυρό μπακαλιάρο. Συνέλθετε επιτέλους. Εκτροχιαστήκατε και η ώρα είναι η “κακιά”. Διαθέτουμε σε φόρμα τα ίδια ΜΜΕ, με τους ίδιους “μένουμευερωπαίους” και με τους ίδιους γνωστούς “νταβατζήδες”, προς επιτυχία του εγχειρήματος.  Είστε για άλλη μια;

Όσο ο φίλος και σταθερός στις απόψεις του … υπέρ της Ευρώπης, καγκελάριος Olaf Scholz, δηλώνει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, παρ’ ό, τι οι μετοχές της Γερμανικής τράπεζας έχουν χάσει μέχρι στιγμής το 21% της αξίας των, εμείς εδώ πρέπει να ανησυχούμε τα μάλα, ως … εγγυητές. Έκτακτη σύσκεψη στις ΗΠΑ για τις τράπεζες και εμείς ασχολούμαστε με τους Ιανούς, Λοβέρδο και Ανδρουλάκη.

 Πλησιάζει η πρωταπριλιά, θα κάνει σχετικό διάγγελμα πάλι με φόντο την θάλασσα (μετά από βουτιά), δεν θα τον πιστέψει κανείς κι ας λέει αλήθεια για πρώτη φορά ή δεν θα τον παρακολουθήσει κανείς κάνοντας χαμηλά νούμερα τηλεθέασης. Δεν αποκλείεται αφού διακρίνεται για το …  χιούμορ του, να το θέσει ευθέως, “είστε για άλλη μια;” Και αργεί ακόμα η 28η Οκτωβρίου για το ‘ΌΧΙ”!