Είχαν (;) δίκιο τα ΝΕΑ: Ο Σαββίδης λάδωσε “κάποιους” στην κυβέρνηση Τσίπρα!

Του Γ. Λακόπουλου

Στις  2 Μαΐου  2017 προβεβλημένος αρθρογράφος των ΝΕΩΝ, αναφερόμενος στην τροπολογία  για το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ- συμφερόντων Σαββίδη σήμερα- αφού σημείωνε ότι την υποστήριξε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, κατέληγε επί λέξει:

-“…μόνο μια προφανής εξήγηση μένει: το έκαναν επειδή κάποιος (ή κάποιοι) τα έπιασαν.  Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Σε μετρητά ή σε ανταλλάγματα. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο για τον οποίο ένας καλός αριστερός θα ξυπνήσει το πρωί και θα πάει στη Βουλή να χαρίσει αφιλοκερδώς 38,5 εκατ. ευρώ πρόστιμα για λαθρεμπόριο.

Κι επειδή πιο καραμπινάτη περίπτωση διαφθοράς δεν υπάρχει, είμαι βέβαιος ότι η αρμόδια εισαγγελέας Τουλουπάκη θα επιληφθεί πάραυτα του θέματος – αντί να πολιτεύεται με όσα γράφουν διάφορες πατσαβούρες”.

 Πέρασε από τότε ικανός χρόνος για να θεωρηθεί βέβαιο ότι όλοι διάβασαν αυτή τη διατύπωση, από την οποία προκύπτει εμφανώς -η βεβαιότητα, ούτε καν η υπόνοια- ότι  κάποιοι στην κυβερνητική παράταξη λαδώθηκαν από έναν επιχειρηματία- ενδεχομένως και οι ίδιος ο Πρωθυπουργός.  Τόσο εμφανώς ώστε καλείται  η “αρμόδια εισαγγελέας να επιληφθεί πάραυτα του θέματος”.

Όταν κάποιος καταγγέλλει ενυπογράφως κυβερνητικό λάδωμα δυο πράγματα περιμένει κανείς. Πρώτα την κυβερνητική αντίδραση. Την άκουσε κανείς;  Ούτε ο Τζανακόπουλος, ο πορτ παρόλ του Αλέξη Τσίπρα, δεν είπε λέξη.

Δεν το πήγε είδηση; Δεν θεωρεί σημαντικό να σημειώνεται από μεγάλη εφημερίδα ότι ο Πρωθυπουργός, υπουργοί, ή κομματικά στελέχη “τα πιάνουν”;

Το δεύτερο που θα περίμενε κανείς, είναι η επέμβαση της Δικαιοσύνης. Διάολε μέσα, για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση μιλάμε. Για σοβαρή εφημερίδα πρόκειται. Δεν πρέπει να το ερευνήσει κάποιος δικαστικός λειτουργός; Ακόμη να ξεμπερδέψει η κυρία Τουλουπάκη από τις ” πατσαβούρες”, όπως τις καταλογίζεται;

Δεν είναι για πλάκα. Η  ανοσία και η αναισθησία  έχει διαπεράσει τους πάντες; Ή πρόκειται για σιωπηρή παράδοση των ισχυρισμών της εφημερίδας;  Και οι πολίτες μάλλον προς το δεύτερο θα κλίνουν. Δεν νοιάζονται στο μέγαρο Μαξίμου; Δεν ξέρουν ότι κάτι που δεν διαψεύδεται τεκμαίρεται ότι ισχύει; Δεν έχουν ακούσει τη φράση “ό,τι γράφει δεν ξεγράφει;”

Υ.Γ. Προ καιρού ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης έγραψε στο “Βήμα” ότι βουλευτές χρηματίζονται για να καταθέτουν τροπολογίες. Ετσι ακριβώς.  Ανατριχιαστικό, αλλά ούτε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ούτε κάποιος εισαγγελέας το διάβασαν.