Εικονογραφώντας το αστικό τοπίο» με τον εικονογράφο Παναγιώτη Πανταζή

«

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι εικονογράφησης για ενήλικες, με τον αρχιτέκτονα-εικονογράφο Παναγιώτη Πανταζή. Το εργαστήρι, με σημείο αναφοράς την πρόσφατη έκδοση του ΠΙΟΠ «Γρίφοι για την Αθήνα» (2021) της Τόνιας Καφετζάκη σε εικονογράφηση Παναγιώτη Πανταζή, θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συναντήσεις, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο, στις 11, 18, 25 και 31 Μαΐου (ώρες 18:00-20:00).

Πώς προσεγγίζει ένας εικονογράφος το θέμα του; Πού τον οδηγεί το ίδιο το κείμενο; Ποιο είναι το δημιουργικό και ποιο το πρακτικό στάδιο της εικονογραφικής εργασίας; Πώς αποτυπώνεται το τοπίο, και ειδικότερα πώς αντιμετωπίζεται ο αστικός χώρος αλλά και η ανθρώπινη παρουσία; Υπερισχύουν τα ρεαλιστικά στοιχεία ή η φανταστική απόδοση; Πώς σχεδιάζει ο εικονογράφος για τους ενήλικες και πώς για το παιδικό και νεανικό κοινό;

Με τη βοήθεια θεωρητικού υλικού αλλά και πρακτικών εφαρμογών, ο Παναγιώτης Πανταζής, δυναμικός εικονογράφος-κομίστας της νέας γενιάς, θα επιχειρήσει να απαντήσει τα πιο πάνω ερωτήματα. Θα μυήσει τους συμμετέχοντες στη μέθοδο της εικονογραφικής εργασίας, από τα πρώτα στάδια της διαδικασίας έως και την τελική σύνθεση· στη διαλογική σχέση του εικονογράφου με τους συγγραφείς και τα κείμενα· στην προσέγγιση και αποτύπωση του αστικού χώρου, των τοπόσημων ενός ιστορικού κέντρου, αλλά και των προσώπων-πρωταγωνιστών· στην ανάπτυξη προσωπικού σχεδιαστικού ύφους. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, όσοι και όσες συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους μικρά έργα.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, απαραίτητη η κράτηση στα τηλέφωνα, 210 3256924 και 210 3256930, καθημερινά 12:00-17:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.