Εκάς οι βέβηλοι…

Του Μαθηματικού

Ο λόγος για την Λίνα Μενδώνη και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και οι δύο έχουν σχέση με “Παρθενώνες”, “Ιερούς βράχους”, “ιερές επενδύσεις” και ιερά τέρατα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

– Ο υπουργός Άδωνις έλεγε τον Οκτώβριο του 2019“Το Ελληνικό ως επένδυση μεμονωμένη θα μπορούσε να είναι το σύμβολο που στο μέλλον θα συμβολίζει αυτή τη στροφή της Ελλάδος. Δηλαδή πώς βλέπει κάποιος τον Παρθενώνα και λέει είναι η εποχή της Αθηναϊκής δημοκρατίας και της κλασσικής Ελλάδος, να βλέπει κατ’ αναλογία και το Ελληνικό και να λέει τότε η Ελλάδα άλλαξε από μια, ξέρω γω, τη τελευταία σοβιετική δημοκρατία των Βαλκανίων σε μία κανονική δυτική χώρα. Αυτό είναι.”

Μόνο ένας βέβηλος τηλεπωλητής που βλέπει ως εμπόρευμα τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό θα μπορούσε να κάνει τέτοιες στυγκρίσεις!! Σε τί διαφέρει μια τέτοια ευτελής αντίληψη για τον πολιτιστική μας κληρονομιά από την αντίληψη του τυχόντα αρχαιοκάπηλου τζογαδόρου; Τι σχέση μπορεί να έχει το Πεντελικό μάρμαρο, ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης και η Αθηναϊκή Δημοκρατία με τα τσιμέντα των επενδυτών που ονειρεύεται ο Γεωργιάδης και το καθεστώς Μητσοτάκη; Εκάς οι βέβηλοι!!!   

Πρόσφατα, όταν η κοινωνία ζητούσε την παραίτηση της Μενδώνη με αφορμή την Λιγναδιάδα, ο Άδωνις έγραφε:

Η κα Λίνα Μενδώνη ως ΥΠΠΟ ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες Επενδύσεις που ήταν εκεί σταματημένες χρόνια. Εξ ου και το μίσος της Αριστεράς εναντίον της. Την θεωρώ εξαιρετική συνάδελφο.”

Εξαιρετική” διότι λειτούργησε ως υπουργός επενδύσεων!!

“Εξαιρετική” διότι διόριζε ανίερα τέρατα του θεάτρου όχι μόνο στο Εθνικό Θέατρο αλλά και σε επιτροπές αξιολόγησης υποψηφίων διευθυντών Μουσείων (;) γιατί έτσι γουστάρει.  

“Εξαιρετική” διότι γύρισε την πλάτη σε χιλιάδες εργάτες του πολιτισμού εν μέσω πανδημίας.

“Εξαιρετική” διότι αναβάθμισε υπαλλήλους οι οποίοι διώκονται ποινικά για κακουργήματα (ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια!!!).  

Εξαιρετική” διότι μας παραμύθιαζε παρέα με τον Σαμαρά για τον από παλιά συλημένο τάφο στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη.

“Εξαιρετική” διότι “Τσι-Μενδώνη” τον Ιερό βράχο και εμπνέει τον Άδωνι ο οποίος αγωνιά για τη δική του τσιμεντένια επέλαση στο Ελληνικό προς εκπλήρωση της ονείρωξης για την ανέγερση του νέου Παρθενώνα στη χώρα που αποτίναξε το καθεστώς της … σοβιετίας!!!

“Εξαιρετική” διότι για πρώτη φορά στα χρονικά υπουργός πολιτισμού θέλησε να αναγράφεται τ’ όνομά της σε μαρμάρινη επιγραφή στον Ιερό βράχο. “Εξαιρετική” διότι θέλει να μαγαρίσει τη μνήμη του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα με ακόμα μια τιμητική πλακέτα στον Ακρόπολη. Νομίζει ότι έτσι θα ξεπλύνει τη ντροπή της δικής της ιερόσυλης αλαζονείας. Με τέτοιο φτηνό αντιπερισπασμό θα τρίζουν τα κόκαλα των αγωνιστών της Αριστεράς.  

Δυστυχώς αυτή η ανεκδιήγητη υπουργός παρασιτεί στον κορμό της Ελλάδας ελέω του καθεστώτος Μητσοτάκη. Στην αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία θα την είχαν εξοστρακίσει.

“Εκάς οι βέβηλοι”. Μακριά οι ακάθαρτοι, οι λερωμένοι, οι μιασμένοι θα φώναζαν οι πρόγονοι μας. 

ΥΓ: Ένα τραγούδι στάθηκε αφορμή για να κάνει άνω κάτω το καθεστώς. “Μαμά, μπαμπά” και “ξεβρακώθηκαν” οι άριστοι λογοκριτές του πολιτιστικού σκοταδισμού !! Αν ζούσε ο Μάνος Χατζιδάκις θα έλεγε πάλι “Νανά, είσαι βλάξ” όπως το 1980, στον τότε υπουργό πολιτισμού Τσαλδάρη που απαίτησε να μην ακούγονται από το κρατικό ραδιόφωνο τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη… 

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ