Εξώδικο η απάντηση του Documento προς τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι για τους συκοφαντικούς της ισχυρισμούς

Είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ότι η δικαστική πόρτα που επιθυμούν να ανοίξουν, ανοίγει και από την άλλη πλευρά. Κι έτσι, το Documento αποστέλλει εξώδικο προς τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Εδώ και τρείς εβδομάδες, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η σύζυγός του, δεν έχουν αναφέρει τίποτα για την ουσία των αποκαλύψεων του Documento. Αποκαλύψεις που στοιχειοθετούν –βάσει σωρείας  επίσημων εγγράφων του γαλλικού κράτους-, ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος είναι παράνομο: υποβάλλει ψευδές πόθεν έσχες από το 2017 (φορολογικό έτος 2016) κι ενώ η κ. Γκραμπόφσκι ήταν παρανόμως μέτοχος γαλλικής εταιρείας έως τον Δεκέμβριο του 2020. Μια εταιρεία στην οποία –επίσης παρανόμως- παραμένει διαχειρίστρια.

Κι ενώ το πρωθυπουργικό ζεύγος παραμένει σιωπηλό σχετικά με την ουσία των αποκαλύψεων, η κ. Γκραμπόφσκι προβαίνει σε μια «βιομηχανία» εξωδίκων προς το Documento. Εξώδικα που δεν αναφέρουν λέξη για τα όσα στοιχειοθετούνται από τα επίσημα έγγραφα του γαλλικού κράτους, παρά αποτελούν μια αφορμή ώστε η κ. Γκραμπόφσκι να παρουσιάσει έγγραφα αδημοσίευτα όμως στο Γαλλικό Εμπορικό Μητρώο, βάσει των οποίων επιδιώκει να αποδείξει τη δήθεν αθωότητά της. Ο κυριότερος στόχος βέβαια του πρωθυπουργικού ζεύγους μέσω της αποστολής των εξωδίκων, είναι να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί  τα συγκεκριμένα έγγραφα που προσκομίζονται μαζί με τα εξώδικα, δεν έχουν καμία νομική ισχύ, αφού η κ. Γκραμπόφσκι δεν τα έχει δημοσιοποιήσει , -ως όφειλε- στο Γαλλικό Εμπορικό Μητρώο.

Κι αφού η κ. Γκραμπόφσκι αποτυγχάνει να κάνει το άσπρο, μαύρο, εξαπολύει υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Documento και του εκδότη της, Κώστα Βαξεβάνη. Χαρακτηρισμοί που στόχο έχουν να πλήξουν βάναυσα την εικόνα του Documento. Μιας εφημερίδας δηλαδή, που το μόνο που έκανε, ήταν να επιτελέσει το καθήκον της: να δημοσιοποιήσει στην ελληνική κοινή γνώμη επίσημα έγγραφα που πιστοποιούν ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος είναι παράνομο. Και παρά την προσπάθεια του πρωθυπουργικού ζεύγους να εκφοβίσει την εφημερίδα, μέσω απειλών και αποστολής εξωδίκων, η απάντηση του Documento ήταν –και παραμένει- ξεκάθαρη: η παρανομία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι πρέπει να ελεγχθεί. Κι ας μην κινούνται αυτεπαγγέλτως οι ελεγκτικές αρχές προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτός είναι και ο λόγος που το Documento και ο εκδότης της, απέστειλαν εξώδικο προς την κ. Γκραμπόφσκι. Και θα κινηθούν νομικά εφόσον η κ. Γκραμπόφσκι δεν ανακαλέσει τους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς της.

Στο εξώδικο του Documento, γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων στην τελευταία εξώδικη διαμαρτυρία της κ. Γκραμπόφσκι, όπου η σύζυγος του πρωθυπουργού δεν τοποθετήθηκε «ευθέως επί των στοιχείων της δημοσιογραφικής έρευνας, η οποία στηρίχθηκε σε επίσημα έγγραφα του Γαλλικού κράτους. Στο ίδιο εξώδικό σας, ισχυρίζεστε ψευδώς, για εμάς, ότι δήθεν έχουμε «πολιτικούς καθοδηγητές», οι οποίοι κατασκευάζουν ψευδείς ειδήσεις για το πρόσωπό σας, τις οποίες δημοσιεύει το έντυπό μας. Περαιτέρω, ευρισκόμενη σε απόλυτη σύγχυση και πανικό λόγω των αποκαλύψεων του εντύπου μας, στις οποίες δεν έχετε πειστικές απαντήσεις, καθότι τα ιδιωτικά έγγραφα, που παρουσιάζετε “με δόσεις”, κονιορτοποιούνται από τα έγγραφα του Γαλλικού Κράτους, στο οποίο θα κληθείτε προφανώς να λογοδοτήσετε, πέραν των Ελληνικών Αρχών, οι οποίες παρακολουθούν εισέτι αδρανείς το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε, ισχυρίζεστε ψευδώς για εμάς ότι “η μυθοπλασία και η λεηλασία προσώπων και χαρακτήρων έχει καταστεί αγαπημένη μας συνήθεια”, όπως δήθεν “πιστοποιείται και από τη σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται σε βάρος μας και συνιστούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας”».

Κάτι που είναι προφανώς ψευδές, αφού όπως αναγράφεται και στο εξώδικο του Documento, «εσείς προσωπικά ευθύνεστε για την διαρροή της ψευδούς είδησης στα Μ.Μ.Ε., ότι δήθεν έχουμε καταδικαστεί αστικά, σε πρώτο βαθμό, για συκοφαντική σας δυσφήμιση, αναφορικά με τις αρχικές αποκαλύψεις μας για την “διάσταση με τον σύζυγό σας” και το “σπίτι του Βολταίρου”, τη στιγμή που γνωρίζετε πολύ καλά ότι η αγωγή σας, κατά το σκέλος αυτό, έχει αμετάκλητα απορριφθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας εσχάτως εμφανίζεστε ως τιμήτρια».

Αναφορικά με την πρώτη εξώδικη διαμαρτυρία της κ. Γκραμπόφσκι, -όπου παρουσίασε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης δωρεάν μετοχών της γαλλικής εταιρείας, με ημερομηνία 3 Αυγούστου 2016, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν παραμένει έως σήμερα διαχειρίστρια της εταιρείας-, η σύζυγος του πρωθυπουργού επιδίωξε να αποδείξει «ότι δήθεν δεν είχατε, και δεν μπορούσατε να έχετε, καμία απολύτως ανάμιξη με την επικαιροποίηση των στοιχείων του ανωτέρου Μητρώου (σ.σ. του Γαλλικού Εμπορικού Μητρώου), εσείς προσωπικά, αλλά η Εταιρεία, αφήνοντας, έτσι, να εννοηθεί ότι η Εταιρεία είχε υποπέσει σε κάποια παρατυπία».

Επιπλέον, όπως αναγράφεται στο εξώδικο του Documento, η κ. Γκραμπόφσκι στο πρώτο εξώδικο που απέστειλε στην εφημερίδα, ισχυρίστηκε ότι «η ενημέρωση (ή μη) των στοιχείων του Μητρώου, για την οποία δεν τοποθετηθήκατε καν, ουδεμία σχέση έχει δήθεν με την ορθότητα του «πόθεν έσχες» σας, χωρίς, τότε, να μας γνωστοποιήσετε ότι υπήρχε, και να μας αποστείλετε, το από 03-08-2016 ιδιωτικό έγγραφό σας, απευθυνόμενο προς την Εταιρεία, με το οποίο δηλώνετε ότι παραιτείστε από την ιδιότητα της διαχειρίστριας, με φερόμενο γνήσιο της υπογραφής σας στις 03-08-2016, από τον ίδιο υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων. Αντιθέτως, το εν λόγω ιδιωτικό έγγραφό σας μας γνωστοποιήσατε και μας αποστείλατε με το 2ο εξώδικό σας, ενώ βάσει της ημερομηνίας βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής σας θα έπρεπε να είναι στην κατοχή σας κατά την ημερομηνία αποστολής του 1ου εξωδίκου σας».

Άλλωστε, όπως έχει αποκαλύψει το Documento και αναγράφεται στο εξώδικο που απέστειλε στη σύζυγο του πρωθυπουργού, «από τα επίσημα στοιχεία του Γαλλικού Εμπορικού Μητρώου αποδεικνύεται ότι κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, ήτοι από τον Αύγουστο του 2016 έως και 20-12-2020, ήσασταν κάτοχος των 950 (από τα 1.000) εταιρικών μεριδίων της SCI PERSONAL VENTURES, ενώ εξακολουθείτε, μέχρι και σήμερα, να είστε διαχειρίστρια της εν λόγω Εταιρείας, κατά πρόδηλη παραβίαση του άρθρου 8 του Ν. 3213/2003, ούσα υπόλογη ποινικά, αλλά και ηθικά, και ωσαύτως, και πρωτίστως, ο ίδιος ο σύζυγός σας, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ως αποτέλεσμα, στο εξώδικο του Documento αναφέρεται πως «από τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται ότι μας συκοφαντείτε εν γνώσει της αναληθείας των όσων ισχυρίζεστε ή/και διαδίδετε για εμάς, φθάνοντας στο σημείο να καπηλευθείτε ακόμη και την έννοια του Σεξισμού, ώστε να παρουσιαστείτε, εντελώς «φθηνά», ως δήθεν «θύμα» λόγω της ιδιότητάς σας ως Γυναίκας, και ουχί λόγω της ιδιότητάς σας ως πολυσχιδούς επιχειρηματία, συζύγου του Έλληνα Πρωθυπουργού, η οποία δεν ορρωδεί προ ουδενός ηθικού φραγμού, ακόμη και να παρερμηνεύει τα έγγραφα του Γαλλικού Κράτους, τα οποία η ίδια έχει υπογράψει, παρουσιάζοντας, ως άλλοθί της, ιδιωτικά έγγραφα του Ελληνικού Κράτους, που είναι ευθέως αντίθετα και αντιφατικά, χωρίς, μάλιστα, να είναι καν συνεπής στις φορολογικές της υποχρεώσεις».

Σε περίπτωση λοιπόν που η κ. Γκραμπόφσκι δεν ανακαλέσει την βαρύτατη προσβολή την οποία εξαπέλυσε εις βάρος του Documento και του εκδότη της, Κώστα Βαξεβάνη, «ζητώντας μας συγγνώμη για την συκοφαντική μας δυσφήμηση και την προσβολή της προσωπικότητάς μας, που συντελέστηκε με την αποστολή των ανωτέρω εξώδικων δηλώσεών σας, αλλά και μέσω διαρροών σας», η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Κι εκεί η κ. Γκραμπόφσκι θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις για τα επίσημα έγγραφα του γαλλικού κράτους που καθιστούν την ίδια και το σύζυγό της παράνομους.

Διαβάστε εδώ το εξώδικο του Documento προς τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι:

Η από 20-11-2020 Συνέλευση των Εταίρων της 20ης Νοεμβρίου 2020, της Εταιρείας SCI PERSONAL VENTURES και η από 20-11-2020 Συμφωνία Εισφοράς της 20ης Νοεμβρίου 2020, της Εταιρείας SCI PERSONAL VENTURES:

Η 20-12-2020 Συνέλευση των Εταίρων της 20ης Δεκεμβρίου 2020, της Εταιρείας SCI PERSONAL VENTURES:

Το από 20-12-2020 Καταστατικό της Εταιρείας SCI PERSONAL VENTURES:

ΑΠΟ ΤΟ DOCUMENTO