Επιμένουν αγνοώντας τάχα;

Του Ιωάννη Δαμίγου

Όσο και να πάχυνε η καλοθρεμμένη άγνοια, όσο χώρο και αν κατανάλωσε με την βουλιμία της, παρ’ όλα αυτά αδυνατεί να κρύψει, η περιφερόμενη σε σκοτεινά σοκάκια “αριστερά”, πίσω της, δίπλα της και κυρίως δεξιά της, όλους αυτούς τους υπεύθυνους για την αποτυχημένη πλαστική χειρουργική επέμβαση βελτίωσης, προς έλξη νέων πελατών.

Μάταια δεν πείθει πια, μεταλλαγμένη σαν ξεχασμένη ροκ σταρ, που συνέπαιρνε τα πλήθη με την “χαρισματική” φωνή, τον επαναστατικό στίχο και την μεθυστική μουσική της, το πάλαι. Το ριμέικ που επιχειρήθηκε, με τα νέα γερασμένα πρόσωπα που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αναπαλαιώσουν ταλαιπωρημένες αγιογραφίες και να καλλωπίσουν σκουριασμένα φωτοστέφανα, δεν κατάφεραν να κόψουν εισιτήρια, για τον κουραστικό μονόλογο της αποτυχημένης παράστασης.

Ακόμα και η προσθήκη, τελευταίας στιγμής, άγνωστου ζεν πρεμιέ, δεν κατάφερε να περισώσει την τέταρτη κατά σειρά μεγάλη ήττα, που προήλθε μάλιστα από αντίπαλη προβολή ταινίας καρτούν! Καθώς η σειρά μυθοπλασίας “νέο χτίσιμο από την αρχή”, στερείτο σφιχτού σεναρίου, με αρχή για αρχές, μέσης μεσαίου χώρου και τέλους δίχως πόνο. Αδιάφορη, χωρίς ταλαντούχους ηθοποιούς, μετά την απόσυρση πεπειραμένου καλλιτέχνη, αφού ανέλαβαν δεύτερους ρόλους, κομπάρσοι κασκαντέρ.

Τα σκηνικά έμειναν ίδια, με τους ίδιους πάντα σκηνοθέτες, τις ίδιες επιτροπές και τις ίδιες αποφάσεις, με μια μικρή συμπλήρωση  νέων ονομάτων στην κακοφωτισμένη πινακίδα, με το “ρι” και το “α” να κρέμονται ετοιμόρροπα. Επιμένουν αγνοώντας τάχα, τις αιτίες του κακού φωτισμού, των πολυκαιρισμένων δικαιολογιών, των πάγιων αναβολών αυτοκριτικής, των προσκλήσεων σε τυχαίους καιροσκόπους, την επιβολή νέου παντελώς άγνωστου  αρχηγού.

 Για την 4η συνεχόμενη βαριά ήττα, αναζητούν, αν και μεταθέτουν την ευθύνη σε άλλους και συγκεκριμένα στο ΚΚΕ! Λες και αυτό δεν έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται την αξιόπιστη πρόταση που έχει απομείνει, τουλάχιστον βάση των αποτελεσμάτων!

Η αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένει σαδιστικά στην ίδια θολή γραμμή της, αυτής της 5ης προδιαγραφόμενης ήττας των ευρωεκλογών, με σκοπούμενη προφανώς την διάλυσή της! Θέτοντας ως επιτακτική ανάγκη, άκουσον άκουσον, τον συνεχή μετασχηματισμό της, σε τι; Καλώντας σε προοδευτικό συναγερμό ποιους; Διακρίνοντας αίφνης τον κίνδυνο της επικράτησης της δεξιάς! Μεγάλη η αδυναμία να κοιτάξει την δική της την καμπούρα.

Το να επιμένει να αγνοεί, την προτίμηση επιλογής της λάσπης και της φωτιάς από τον λαό, καταδεικνύοντας την αποστροφή του στην μεταλλαγμένη “αριστερά”, αποτελεί την κύρια αιτία της ήττας, αρνούμενη την ανάλυσή της για πολλοστή φορά!

Αυτό που πρέπει να ανησυχεί, καθυστερημένα πολύ είναι η αλήθεια, τους ψηφοφόρους της “αριστεράς”, είναι η ακριβώς η εκ του πονηρού εμμονή στην διαρκή άγνοια με σκοτεινά κίνητρα, που επιβάλουν τα άγνωστα παρασκήνια.