Επιτέλους, τέλος: να φύγει ο Πολάκης, αλλιώς θα φύγει η κυβέρνηση

Δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει η μπόχα που άρχισε να αναδύεται γύρω από τον -μη προστατευόμενο πλέον- μάρτυρα στο σκάνδαλο Novartis.

Δεν ξέρουμε τι έπαθε, αν και το υποψιαζόμαστε, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ξεπερνάει  το χειρότερο εαυτό του αυτές τις μέρες στα κανάλια.

Ξέρουμε όμως ότι το φαινόμενο  Πολάκη  που παρεμβάλλεται στην υπόθεση προσβάλλει την κυβέρνηση, την δημοκρατική παράταξη, τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινή λογική, την πολιτική ευπρέπεια και τη Δικαιοσύνη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έπρεπε ήδη να έχει χάσει τη θέση του. Όσο τον ανέχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  τόσο καταδικάζει τη κυβέρνησή του σε άδοξο τέλος.

Δεν είναι νοητό μέλος του υπουργικού συμβουλίου να επιτίθεται με υπαινιγμούς σε δικαστικούς λειτουργούς. Ο οχετός της ρητορείας του και η ασυδοσία που έχει παραχωρήσει στον εαυτό του ο Πολάκης  δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή. Είναι εξοργιστική  και καταδικαστέα, για πολιτικό και επιστήμονα…

Αν ξέρει κάτι  για την υπόθεση να προσέλθει στη Δικαιοσύνη, να το καταθέσει, και να περιμένει την κρίση της.  Δεν μπορεί όμως να συνεχίζει το παραλήρημα εναντίον των πάντων και να παραμένει υπουργός.

Άλλο ο τρελός του χωριού και άλλο μέλος της Εκτελεστικής Εξουσίας. Ό,τι έχει να πει οφείλει να το πει κόσμια, σοβαρά και τεκμηριωμένα κι όχι σαν πιωμένος γυρολόγος.

Ως  εκλεγμένος βουλευτής μπορεί να λέει ό,τι θέλει και ας αποφασίσουν για το μέλλον του οι αρμόδιοι στην εκλογική του περιφέρεια. Ως υπουργός με την ελεεινή ρητορική, τις απαράδεκτες  παρεμβάσεις του, τον πεζοδρομιακό  λόγο χαρακτηρίζει ολόκληρη την κυβέρνηση και προσβάλλει την Αριστερά. Μόνοι ωφελημένοι είναι οι υπόλογοι των σκανδάλων και οι αντίπαλοι της κυβέρνησης…

Δεν είναι ότι του ξέφυγε μια κουβέντα μια φορά, ή είπε κάτι παραπάνω σε μια στιγμή έντασης. Το κάνει συστηματικά και οργανωμένα- μανιασμένα θα έλεγε κανείς- και πέρα από τα καθήκοντά του. Δεν είναι εικόνα υπουργού της Αριστεράς αυτή. Οι τραμπούκοι της δεξιάς συμπεριφέρονται έτσι και οι παλιοί μαχαλόμαγκες. Το ήθος της Δημοκρατικής Παράταξης δεν επιτρέπει τέτοιος κουτσαβακισμούς… Ας παίξει εκτός κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός, που έχει την ευθύνη της δημοσίας λειτουργίας των υπουργών του, οφείλει να τον αποπέμψει. Αλλιώς θα τον πληρώσει ακριβά περισσότερο από ως πληρώνει τον Καμμένο ή από όσο πληρώνει ο Μητσοτάκης τον Άδωνι.  Έλεος…