Ερντογάν:«Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος, που σε όλη την ιστορία του, κρύβεται πίσω από άλλες χώρες»

Ανενόχλητο συνεχίζει και σήμερα Τρίτη τον πλου του εντός της ελληνικής ΑΟΖ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis συνοδεία πλοίων του πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

Η πορεία του εντός της ελληνικής ΑΟΖ και οι νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της γείτονος Ταγίπ Ερντογάν ουσιαστικά αμφισβητούν ανοιχτά πλέον την επήρεια ελληνικών νησιών όπως το Καστελόριζο, η Ρόδος, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Κρήτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα σε δικαστές με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, δήλωσε:

«Ο λόγος της δράσης μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχει στόχο την αναζήτηση του δικαίου και της δικαιοσύνης.  Αγνοούν την μεγάλη έκταση της Τουρκίας 780.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων. Η προσπάθεια εγκλωβισμού στις ακτές της, με ένα νησί 10 τ.χλμ, είναι ξεκάθαρη έκφραση αδικίας.

Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος που, σε όλη την ιστορία του, κρύβεται πίσω απο άλλες χώρες , και προσπαθούν να φτάσουν στους δικούς τους κρυφούς στόχους. Κι αυτό είναι μεγάλη αδικία. Βαρεθήκαμε απο αυτό το παιχνίδι των σκιών.

Άρχισε να γίνεται αστείο. Ρίχνουν ένα κράτος το οποίο δεν έχει προκοπή ούτε στον εαυτό του και το κάνουν δόλωμα μπροστά στην Τουρκία η οποία είναι μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη».