Ερρίκος Ντυνάν: Eυκαιρία των πολιτικών για αυτοκριτική

Από τις πολλές όψεις που έχει η υπόθεση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» υπάρχει μια που θα πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα: η αποκάλυψη της τζαμπατζίδικης κουλτούρας των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, της συμπαθούς ομάδας των μεγαλοδημοσιογράφων με τους οποίους συναγελάζονται συνήθως – ου μην αλλά και των αναξιοπαθούντων δικαστικών.

Να μείνουμε όμως στους πολιτικούς γιατί αυτοί έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Ποιοι έχουν νοσηλευθεί τζάμπα είναι γνωστό. Πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές. Κάποιοι πολύ εύποροι μάλιστα, κάτι που κάνει επαχθέστερη τη συμπεριφορά τους.

Χωρίς αιδώ δεν είχαν πρόβλημα να ζητήσουν ή να δεχθούν την σχεδόν δωρεάν νοσηλεία τους, σαν να ήταν άποροι – με τη διαφορά ότι έκαναν χρήση των πολυτελών υπηρεσιών του νοσοκομείου. Και  στο τέλος έφευγαν σαν κύριοι. Κάποια κορόιδα θα πλήρωναν.

Σε άλλη χώρα αυτοί οι πολιτικοί θα είχαν ήδη παραιτηθεί από τα αξιώματά τους και δεν θα ξανατολμούσαν να εμφανιστούν στο  δημόσιο χώρο. Αλλά τέτοιες καλλιγραφίες ας μην περιμένουμε.

Μπορούν όμως να κάνουν το  ελάχιστο. Να προσέλθουν έστω και τώρα στο λογιστήριο του νοσοκομείου και να πληρώσουν εκ των υστέρων τα οφειλόμενα – έστω ως παραπλανηθέντες από τον Μαρτίνη. Θα είναι  μια κάποια αυτοκριτική…