Ευάγγελος Αντώναρος: Το μήνυμα των εκλογών στην Ισπανία

Τι γράφει στο Facebook 

Μερικές απλές και συγκεκριμένες αλήθειες για τις εκλογές στην Ισπανία:

() Καθαρός ΝΙΚΗΤΗΣ — μπροστά με διαφορά από όλα τα άλλα κόμματα — αλλά όχι θριαμβευτής είναι οι Σοσιαλιστές. Θα σχηματίσουν κυβέρνηση με τη συμμετοχή των Ποντεμος ( που έχασαν δύναμη!!) και τη στήριξη μικρών κομμάτων.

() ΣΥΝΤΡΙΒΗ υπέστη το άλλοτε κραταιό κεντροδεξιό κόμμα που έχασε τη μισή του επιρροή, έπεσε κάτω από το 20% και περιορίστηκε σε λιγότερους από τους μισούς βουλευτές. Έκανε το λάθος να στραφεί προς τα δεξιά για να ανακόψει την ακροδεξιά κι απέτυχε. Συνέβη αυτό που λέω και για την Ελλάδα: Αν ο ψηφοφόρος θέλει να πάει στα άκρα ψηφίζει το ορίτζιναλ κι όχι την ιμιτασιόν.

() Η άκρα δεξιά μπήκε ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ στην ισπανική Βουλή για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Κανείς δεν πρέπει να συνεργαστεί μαζί τους. Για να δούμε.

Τελικά συμπεράσματα: 1. Αλλάζει ριζικά ο χάρτης των πολιτικών δυνάμεων στην Ισπανία. 2. Το αποτέλεσμα είναι μια πρόγευση για το πως θα ψηφίσουν οι Ισπανοί στις ευρωεκλογές αλλά και για τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου όπου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προβλέπεται να υποστεί καθίζηση ( Σημ: η τελευταία δημοσκόπηση στη Γερμανία που δημοσιεύεται σήμερα προβλέπει πτώση των Χριστιανο-δημοκρατών στο 27%).